916 Covid-besmettingen woensdag uit 1.981 testen – 1 patiënt overleden aan virus

Woensdag zijn 916 personen positief op Covid-19 getest uit een totaal van 1.981 uitgevoerde testen. Dat waren er vorige week vrijdag 177, zaterdag 166, zondag 283, maandag 645 en dinsdag 820. Niet eerder zijn zoveel personen op een dag positief getest.

1 patiënt is woensdag aan het virus overleden, waardoor het totaal aantal aan het virus overleden personen – sinds het begin van de pandemie medio maart 2020 – 1.193 bedraagt, zo is te zien op de website van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) waar een zogenoemd dashboard dagelijks rond tien uur ‘s avonds de Covid-cijfers publiceert.

Volgens het dashboard zijn 2 patiënten woensdag genezen verklaard. 

Nadat enkele weken een dalende trend te zien was in het aantal dagelijkse besmettingen, is sinds vorige week dinsdag plotseling een forse stijging waar te nemen, waarschijnlijk het gevolg van illegale feesten. Die feesten hebben inmiddels geleid tot aangescherpte Covid-maatregelen, waaronder een aangepaste avondklok: 21.00 – 05.00 uur. Maar, de stijging kan ook duiden op de aanwezigheid van de nieuwe Omicron-variant in het land. Inmiddels is bekend, dat deze variant milder is dan de Delta-variant, zich echter wel razendsnel verspreid en niet leidt tot een stijging van het aantal opnames in ziekenhuizen.

Op Intensive Care Units van de ziekenhuizen liggen woensdag nog steeds 2 patiënten en in totaal liggen ook nog steeds 14 personen met het virus in een ziekenhuis. De BOG Covid-19 dashboard toont 5 januari drie personen in isolatie.

Het totaal aantal met Covid-19 besmette personen, sinds de uitbraak medio maart 2020, bedraagt nu 53.476

PK

error: Kopiëren mag niet!