Creatieve mijlpaal van een jonge Surinaamse

Van restant materialen naar een eigen fashionshow

Nog voor het einde van het jaar 2021 gaat een grote droom van Neghesty Wijngaarde in vervulling. Een eigen fashionshow om haar creatief talent ten toon te stellen. Iets waar ze eerder alleen van droomde. 

Op 28 december 2021 vierde Neghesty’s Fashion haar 5-jarig bestaan. In deze vijf jaren heeft Neghesty Wijngaarde vele kledingstukken voor dames en heren, van alle leeftijden, ontworpen. De 23-jarige Surinaamse heeft van haar creatieve passie haar fulltime job gemaakt. Sinds zij de viering van elke persoonlijke mijlpaal als belangrijk acht, kon zij het niet nalaten om ook het vijfjarig bestaan van haar onderneming zo voorbij te laten gaan. Speciaal hiervoor organiseerde zij op 27 december 2021 haar eigen fashionshow. Een show waarin zij kledingstukken, van vrijetijdskleding tot galajurken, heeft tentoongesteld aan genodigden. 

Tijdens haar openingstoespraak deelde Neghesty met het publiek de start van haar passie. Zo kan zij zich nog herinneren, dat zij steeds lapjes restant stof van haar moeder, die ook modist is, kreeg. Deze verzamelde zij, waarna zij op een gegeven moment genoeg lapjes stof had om daarmee zelf een jurk te maken. Een jurk die haar zelfvertrouwen een boost gaf om. Haar eerste zelfgemaakte jurk was op 28 december 2016 af, een datum die zij als de begindatum van Neghesty’s Fashion ziet. Het gevoel van iets bedenken en uiteindelijk creëren, brengt haar voldoening, vooral omdat zij daarmee ook haar creatieve fantasie tot leven kan brengen. 

Volgens Neghesty was zij niet zo ver gekomen zonder de ondersteuning van haar moeder, zusters, vrienden, mentoren en natuurlijk haar klanten. Zij bedankte hen na afloop van de fashionshow daarom ook van harte voor hun ondersteuning. Uit de reacties van het publiek bleek dat zij wel erg onder de indruk waren van de ontwerpen van Neghesty. Het bereiken van deze mijlpaal is zeker geen eindpunt, waarbij er nog meer van haar verwacht kan worden.  

error: Kopiëren mag niet!