UTZS heeft oplossing voor zwaar materieel

Nizamali Ozir zegt als voorzitter van de Unie van Truckhouders en Zwaarmaterieel in Suriname (UTZS) in gesprek met Dagblad Suriname, dat hij het als oplossing ziet om de brug richting Kaimangrasi in gebruik te nemen voor zwaar materieel. De brug werd destijds door Suralco aangelegd, om de oversteek te doen voor hun eigen belangen. De brug werd echter niet meer onderhouden, na het vertrek van Suralco.

De regering heeft vorig jaar gesproken over het aanleggen van een weg van Tamanredjo naar Kaimangrasi. Dit om de file op de Jules Wijdenboschbrug te verhelpen. De president gaf daarbij aan, dat het geen lange weg is. De weg zou alleen geasfalteerd moeten worden, zodat er een opening is voor het verkeer zuidwaarts. Dit heeft echter nog niet plaatsgevonden. Ozir stelt dat hij dit vaker heeft aangekaart via radio- en televisieprogramma’s. Hij laat verder weten dat hij de inspectrice Rachel Deekman bij het Korps PolitieSuriname gesproken heeft omtrent dit voorstel. “Zij vindt het een goed voorstel.”

“Een tweede optie is het aanleggen van een brug van Domburg naar Laarwijk (Commewijne). Dan is de hele transportsector geholpen met de brug. De brug moet een ophaalbrug zijn of een verspreidbare brug.” Ozir zegt, dat de brug ooit in de toekomst zal moeten komen, want ook in Commewijne moet er ontwikkeling komen. “Daar doet men ook veel aan landbouw, er is bijvoorbeeld een citrusplantage. Ook de mensen die met huisvestingsproblemen te kampen hebben, zouden een stuk perceel moeten kunnen krijgen, groot genoeg om andere ook aan landbouw te kunnen doen. Commewijne heeft heel veel plek dat bebost/onbewoond is. Als de transportwegen goed zijn, komt het goed uit voor de mensen.”

Belangrijk is, dat de weg van Tamanredjo naar Kaimangrasi in orde gemaakt wordt, zodat de brug richting Kaimangrasi gebruikt kan worden voor zwaar materieel, zoals trucks die houtblokken vervoeren en zware machines, zegt Ozir.

SK

error: Kopiëren mag niet!