Tesla opent Xinjiang-showroom terwijl bedrijven banden met regio verbreken

Elektrische autofabrikant Tesla heeft zijn 211e Chinese showroom in Xinjiang geopend, terwijl andere internationale bedrijven zich terugtrekken uit de regio vanwege vermeende mensenrechtenschendingen.

In maart 2020 toonde een rapport van het Australian Strategic Policy Institute aan, dat 27 Chinese fabrieken in negen Chinese provincies de arbeid van Oeigoeren gebruikten die met geweld uit de provincie Xinjiang werden vervoerd.

Xinjiang-katoen is goed voor 85% van al het Chinese katoen, dus veel wereldwijde kledingmerken waren direct of indirect, bewust of onbewust, in verband gebracht met het gebruik van dwangarbeid. Talloze bedrijven hebben zich sindsdien teruggetrokken uit het gebruik van deze leveranciers. 

error: Kopiëren mag niet!