Leo Brunswijk: “Heisa journalisten rond journalist Jason Pinas onbegrijpelijk”

Er wordt politiek mee bedreven

Leo Brunswijk, broer van vicepresident Ronnie Brunswijk, die ook president-commissaris is bij onder andere de Energie Bedrijven Suriname (EBS), vindt dat er onnodig veel heisa wordt gemaakt door journalisten rond de kwestie van Jason Pinas. Men bedrijft er volgens hem politiek ermee. Dit stelde Brunswijk in het programma De Straat op STVS.

Onnodige heisa

Leo Brunswijk ging in op de kwestie van de handgranaten die op het erf van de journalist Jason Pinas zijn gevonden. Brunswijk zei: “We moeten zaken correct stellen. De granaten zijn in de nabijheid van Jason’s auto gevonden. Wij weten niet of het met hem te maken heeft. Ik ben geen OM (Openbaar Ministerie), maar met de kennis die ik heb, weet ik dat je geen uitspraken mag doen. Laten zij het onderzoek doen. Het kunnen allemaal scenario’s zijn. Je moet alles ophouden. Handgranaten horen thuis bij de militairen. De minister van Defensie moet ter verantwoording worden geroepen. Jason Pinas en de vicepresident hebben geen probleem met elkaar. Men wil de vp gewoon neerhalen. Ik begrip de hele heisa van de journalisten niet.”

“Men probeert een breuk te doen ontstaan in de regering Santokhi-Brunswijk. Maar, de regering Santokhi-Brunswijk blijft aanzitten tot 2025. Daarna bepaalt het volk”, aldus Brunswijk.

Jason Pinas door beveiliging VP mishandeld

Journalist Jason Pinas was enkele dagen geleden aangevallen bij het gebouw van De Nationale Assemblee. De mediawerker wilde vragen stellen aan vicepresident Ronnie Brunswijk die uit het gebouw kwam. Eerder op de dag was Pinas aanwezig bij twee andere persmomenten in de Perscentrum en bij een bord-onthulling voor het Kabinet van de President. De journalist werd geslagen en mishandeld door beveiligers van de vicepresident. Pinas’ telefoon werd ook afgepakt. Later kreeg hij die terug bij de politie aan de Keizerstraat. Aan de vooravond van ‘owru yari’ werden twee handgranaten op zijn erf, op korte afstand van zijn woning, gevonden.

Brunswijk: “No kon aksi mi law law sani”

Vicepresident Ronnie Brunswijk kreeg het eind vorig jaar ook al aan de stok met Pinas na vragen door de journalist. De vp stelde destijds: “Ik wil op vragen die gesteld worden antwoord geven, maar niet als iemand me probeert aan te vallen. Als het fout is, is het uw probleem, is het niet mijn probleem. We weten precies hoe het hoort. Dus no aksi mi law law sani man. Over geld strooien en dergelijke ga ik echt geen antwoord geven.” De vp ging verder: “Wanneer men speculeert en mensen zo maar dingen zeggen. Hij moet niet vragen. Elke keer als we hier komen, komen andere mensen hier en mensen willen aanvallen en een andere keer ga ik geen enkel antwoord meer geven op vragen van hem.”

Geen excuses voor Pinas 

De vp besloot destijds, 28 december, als volgt: “Ik ben hier gekomen om antwoord te geven op beleidsvraagstukken. Maar, als ik iets heb gezegd dat niet goed is overgekomen, mijn verontschuldiging daarvoor aan de gemeenschap, maar niet aan de journalist. Aan de gemeenschap. Natuurlijk zal ik opletten, maar wanneer je wordt aangevallen dan kan je misschien reageren en soms niet heel goed antwoord geven hoe het moet, maar in ieder geval ik heb geprobeerd om die beleidsvraagstukken antwoord daarop te geven.” 

SAM

error: Kopiëren mag niet!