Korpschef Prade van Korps Politie Suriname ontheven uit zijn functie

Korpschef Roberto Prade van het Korps Politie Suriname (KPS) is dinsdagochtend ontheven uit zijn functie. Hem werd dit medegedeeld in een onderhoud met minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie.

In een uitgebracht persbericht van het ministerie wordt gesteld, dat Prade tijdens het gesprek met de bewindsman te horen kreeg “dat het bevoegd gezag het besluit heeft genomen om hem te ontheffen uit zijn functie”.

Enige tijd geleden had president Chandrikapersad Santokhi al laten doorschemeren dat de leiding van het KPS zou worden vervangen. Mogelijk heeft de gebrekkige handhaving rond de vele grote en kleine illegale feesten en party’s een en ander in een stroomversnelling gebracht.

Op dit moment is niet duidelijk of de heer Prade een andere functie binnen het overheidsapparaat gaat krijgen en of er al een vervanger klaar staat.

PK

error: Kopiëren mag niet!