Jaarverslag Prison Fellowship Suriname

Prison Fellowship Suriname is een organisatie die zich inzet voor gedetineerden, ex-gedetineerden en hun gezinnen. In 2021 heeft de organisatie een aantal hoogtepunten bereikt. 2021 mocht zij afsluiten met 695 boeken, die uitgeleend of afgegeven zijn. Ten opzichte van 2020, waar zij op 864 boeken zaten, is dit een lichte daling en toch nog een geweldige genade, geeft de organisatie aan. Ondanks de uitgebroken Covid-pandemie is er nog steeds een behoefte om te lezen.

In de periode augustus-september heeft Prison Fellowship Suriname het schooltassenproject uitgevoerd. Het target voor dat project was gesteld op 100 schooltassen, gevuld met de nodige schoolspullen. Het was de organisatie gelukt om 109 schooltassen te doneren. Vanwege de heersende pandemie en de Covid-maatregelen kan de organisatie nog geen aanvang maken met de reguliere kinderprojecten.

In de periode november-december  heeft de organisatie door tussenkomst van Stichting River of Jordan deelgenomen aan diverse workshops in verband met het Twinningproject Herstelrecht Suriname – Nederland, dat wordt uitgevoerd in het kader van het UTSN Twinningfaciliteit 2019-2021. Op 4 december mocht de organisatie samen met het Surinaams Bijbelgenootschap een kinderdag organiseren. 

Verder heeft Prison Fellowship Suriname in december het jaarlijkse Angel Tree Project (ATP) uitgevoerd. Vanwege de veiligheidsmaatregelen en de diversiteit in de nood en behoefte van de gezinnen is voor 2021 gekozen om het levensmiddelenpakket om te zetten in waardebonnen ter waarde van SRD 500. Het is de organisatie gelukt om een target van 100 gezinnen te bereiken. De geselecteerde gevangenen hebben tevens een sanitair pakket ontvangen. Daarnaast mocht de organisatie in totaal 50 extra sanitaire pakketten afgeven aan de penitentiaire inrichtingen, waardoor er in totaal 150 gevangenen zijn blij gemaakt. 

De organisatie geeft God alle eer, dat zij dit alles en nog meer in het jaar 2021 hebben kunnen bereiken.

SK

error: Kopiëren mag niet!