Echtscheiding… Een nieuw begin

Het komt vaak voor dat mensen tegen het eind van het jaar besluiten om aan het begin van het nieuwe jaar een nieuwe start te maken. Deze nieuwe start betekent voor bepaalde echtparen dat ze besluiten om te  scheiden. 

Advocaat Iris Nazir is in gesprek met Faried Pierkhan in het RBN-programma Kal Aaj Aur Kal ingegaan op de voornemens van echtparen die een nieuwe start willen maken. Volgens Nazir klinkt echtscheiding helemaal niet prettig. Het huwelijk is een verbintenis tussen twee mensen, welke niet zomaar wordt aangegaan.

“Men staat niet zomaar een dagje op om te besluiten om te scheiden. Er zijn heel veel omstandigheden die maken dat iemand de knoop doorhakt. Als je denkt aan de voornemens voor het nieuwe jaar, dan denk je ook aan een nieuw begin. Als men trouwt heeft men bepaalde verwachtingen. Het gaat niet altijd zoals men dat wil. Mensen veranderen. Men heeft een ander carrière. Men stelt andere doelen in het leven. Men groeit uit elkaar en dan wordt er een overeenstemming bereikt om hun eigen weg op te gaan. Als er een overeenstemming is bereikt tussen de echtparen, is het de mooie kant van de medaille.  Maar indien er geen overeenstemming is bereikt, verloopt het wat moeilijker.”


Nazir: “Bijvoorbeeld als men is getrouwd in gemeenschap van goederen, is het niet alleen het financiële dat men inbrengt. Er is veel meer. Het kan voorkomen, dat een echtscheiding bij de één heel soepel eraan toe gaat, maar bij de ander gaat het gepaard met allerlei bedreigingen. In het laatste geval komt er een beschermingsbevel bij kijken. In dit soort gevallen zijn het vaak de kinderen die er de dupe van worden. Vaak genoeg wordt er besloten bij wie de kinderen zullen blijven. Ook worden er besluiten genomen over de verzorging van de kinderen. “

Reden voor echtscheiding
“Er kunnen vele reden zijn waarom echtparen besluiten te scheiden. Heel vaak treden partners op een te jonge leeftijd in het huwelijk. Men weet vaak genoeg niet wat men zou kunnen verwachten. Gaandeweg de relatie merkt men dat, dat het toch niet het leven is dat men zou willen beleven. De meest voorkomende gevallen van echtscheiding zijn huiselijk geweld, drugsgebruik, financiële problemen. Tegenwoordig wordt er ook niet meer zoveel geaccepteerd. Vroeger werd het nog geaccepteerd als een van de partners een buitenechtelijke relatie had, maar nu niet meer. De tijden zijn veranderd.”

Wie het hele gesprek wil zien klik op deze link: https://www.youtube.com/watch?v=rZPGX8w1HYo.

P.Gr.

error: Kopiëren mag niet!