820 Covid-besmettingen dinsdag uit 1.727 testen – 2 patiënten overleden aan virus

Dinsdag zijn 820 personen positief op Covid-19 getest uit een totaal van 1.727 uitgevoerde testen. Dat waren er vorige week vrijdag 177, zaterdag 166, zondag 283 en maandag 645.

Twee patiënten zijn dinsdag aan het virus overleden, waardoor het totaal aantal aan het virus overleden personen – sinds het begin van de pandemie medio maart 2020 –  nog steeds 1.192 bedraagt, zo is te zien op de website van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) waar een zogenoemd dashboard dagelijks rond tien uur ‘s avonds de Covid-cijfers publiceert.

Volgens het dashboard zijn 7 patiënten dinsdag genezen verklaard. 

Nadat enkele weken een dalende trend te zien was in het aantal dagelijkse besmettingen, is sinds vorige week dinsdag plotseling een forse stijging waar te nemen, waarschijnlijk het gevolg van illegale feesten. Die feesten hebben inmiddels geleid tot aangescherpte Covid-maatregelen, waaronder een aangepaste avondklok: 21.00 – 05.00 uur.

Op Intensive Care Units van de ziekenhuizen liggen dinsdag 2 patiënten – 3 minder dan maandag – en in totaal liggen nog steeds 14 personen met het virus in een ziekenhuis. De BOG Covid-19 dashboard toont 4 januari drie personen in isolatie.

Het totaal aantal met Covid-19 besmette personen, sinds de uitbraak medio maart 2020, bedraagt nu 52.460.

PK

error: Kopiëren mag niet!