“We hebben kunnen blootleggen dat het volk door de VHP straal voor de gek is gehouden”

Voor de PALU was afgelopen jaar vooral belangrijk, dat zij samen met de gemeenschap en andere organisaties “hebben kunnen blootleggen dat wij als volk door de VHP straal voor de gek zijn gehouden”, aldus ondervoorzitter Henk Ramnandanlal namens de PALU tegenover Dagblad Suriname.

Er lag volgens de PALU namelijk helemaal geen reddingsplan gereed voor Suriname, “zoals men het volk heeft doen geloven voor de verkiezingen van mei 2020”. “Ook heeft onze bijdrage duidelijk helpen maken, dat de regering geen idee heeft van een eigen beleid en dat men daarom bij het IMF eerst is gaan aankloppen.”

“Regering besloot om achter het IMF te gaan aanlopen”

“Het is belangrijk dat de gemeenschap dit weet, omdat men daarmee ook kan begrijpen dat we niet op de regering kunnen rekenen in de komende tijd. Omwille het geld en het gezag van het IMF heeft de regering namelijk besloten om achter het IMF aan te gaan lopen. Daarmee heeft men het eigen initiatief ingeleverd, omdat nu het beleid van het IMF moet worden uitgevoerd, de regering geen andere keus meer heeft. En hoe men bij het IMF denkt is intussen bekend.”

“In 2016 heeft president Bouterse met zijn deskundigen ons ook proberen uit te leggen dat het IMF menselijker was geworden. Uiteindelijk, toen de IMF-eisen op tafel kwamen heeft hij alleen het eerste deel van de lening kunnen binnenhalen. De verdere eisen van het IMF waren te zwaar.”

“Tijd winnen, dat beoogt de regering”

“Omdat”, volgens de PALU, “de regering onder leiding van president Santokhi blijkbaar geen idee heeft waar men naartoe zou moeten gaan met de economie van het land, kunnen wij de stap richting het IMF niet anders zien dan als een beweging om tijd te winnen. Men wil tijd winnen om dichterbij de olie miljarden te komen. Daarna maakt het allemaal niets meer uit. We mogen er gerust vanuit gaan, dat zodra de regering zijn hand op die gelden kan leggen, dat dan het IMF uit het beeld zal verdwijnen en het eigen partij-/groepsbelang centraal zal staan. Daarmee is dan ook gezegd, dat het de regering helemaal niet erom gaat om onze economie te herstellen, maar om tijd te winnen. Dat daarmee een onnodig zware last op de samenleving wordt afgewenteld schijnt niemand iets uit te maken. En dat zegt iets over het karakter van de regering. Helaas…”

PK

error: Kopiëren mag niet!