Oud-doelman Stanley Menzo nieuwe bondscoach Natio

De Surinaamse voetbalbond heeft Stanley Menzo aangesteld als nieuwe bondscoach. De oud-doelman van Ajax, PSV, Lierse SK en het Nederlands elftal – geboren in Paramaribo op 15 oktober 1963 – maakt per direct de overstap van Aruba, waar hij technisch manager en interim-bondscoach was, naar het nationale elftal van Suriname. Dit heeft Dagblad Suriname van betrouwbare bron vernomen en Natio heeft het inmddels bevestigd via Twitter:

De 58-jarige Menzo is de opvolger van Dean Gorré, die een belangrijke rol speelde in het beschikbaar krijgen van Nederlands-Surinaamse spelers voor de nationale ploeg, maar na de deelname aan de Gold Cup flink in aanvaring kwam met het bondsbestuur en uit zijn functie werd ontheven.

Menzo was eerder trainer van AFC, AGOVV, FC Volendam, SC Cambuur, Lierse SK en Ajax Cape Town. Sinds januari 2019 was hij in dienst bij Beijing Guoan als hoofdtrainer van het tweede elftal. In maart 2021 werd bekend dat hij door de Arubaanse Voetbal Bond was aangesteld als technisch manager en interim-bondscoach van het nationale elftal van Aruba. 

Menzo is bijzonder vereerd met zijn aanstelling als bondscoach van Suriname. “Dit betekent heel veel voor mij. Ik ben geboren in Suriname, mijn ouders zijn er geboren, en ik ben altijd bezig geweest met iets terugdoen voor het voetbal in Suriname. Ik ben heel blij en trots dat ik daar nu op deze manier de kans voor krijg”, aldus Menzo in een reactie tegenover De Telegraaf maandagavond.

Menzo verloor overigens in maart 2021 nog met 6-0 als trainer van het nationale elftal van Aruba van Suriname in de tweede wedstrijd in de WK-kwalificatiereeks in het Amerikaanse Bradenton (Florida).

In de loop van maandagavond verschenen meer en meer berichten op Twitter over de aanstelling van Menzo als bondscoach van het Surinaamse nationale voetbalelftal. Vanuit de Surinaamse Voetbalbond, SVB, was overigens tot maandagavond half tien nog enkele officiele mededeling verschenen over een met Menzo gesloten contract.

error: Kopiëren mag niet!