Leo Brunswijk: “Vreemd dat ministers niets zeggen over gevonden wapens Cultuurtuinlaan”

“De regering Santokhi-Brunswijk blijft aanzitten tot 2025”

Leo Brunswijk, de broer van vicepresident Ronnie Brunswijk, die tevens president-commissaris is bij onder andere de Energie Bedrijven Suriname (EBS), zegt het heel vreemd te vinden dat er wapens gevonden zijn bij de Cultuurtuinlaan. “Maar, ik heb de ministers van Defensie of BIBIS (Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking) niet gehoord. Wij willen uitleg minister”, stelde Brunswijk in een video die viraal gaat op social media.

“De minister van Justitie en Politie moet dit laten uitzoeken.” Het zou gaan om AK-47-geweren (zie screenshot beelden social media) die maanden geleden zijn gestolen uit een wapenopslag bij de woning van oud-president Desi Bouterse.

“Ik begrijp de hele heise van de journalisten niet” in kwestie journalist Jason Pinas

Leo Brunswijk ging ook in op de kwestie van de twee gevonden handgranaten bij de woning van journalist Jason Pinas. “We moeten zaken correct stellen. De granaten zijn in de nabijheid van Jason’s auto gevonden. Wij weten niet of het met hem te maken heeft. Ik ben geen OM (Openbaar Ministerie), maar met de kennis die ik heb weet ik dat het OM geen uitspraken mag doen. Laten zij onderzoek doen. Het kunnen allemaal scenario’s zijn. Je moet alles open houden. Handgranaten horen thuis bij de militairen De minister van Defensie moet ter verantwoording worden geroepen. Jason Pinas en de vicepresident hebben geen probleem met elkaar. Men wil de vicepresident gewoon neerhalen. Ik begrijp de hele heisa van de journalisten niet”, aldus Brunswijk.

“Men probeert een breuk te doen ontstaan in de regering Santokhi-Brunswijk. Maar, de regering Santokhi-Brunswijk blijft aanzitten tot 2025, daarna bepaalt het volk”, stelde Brunswijk.

SAM

error: Kopiëren mag niet!