Explosieve stijging aantal Covid-besmettingen maandag: 745 personen positief getest uit 1.697 testen

Er is maandag helaas een explosieve stijging van het aantal Covid-besmettingen. 745 Personen blijken positief getest te zijn uit een totaal van 1.697 uitgevoerde testen. Dat aantal positief geteste personen was vorige week woensdag 240, donderdag 238, vrijdag 177, zaterdag 166 en zondag 283. Deze forse stijging zou erop kunnen duiden dat de zich snel in de wereld verspreidende, maar milde, Omicrcon-variant in het land is gearriveerd, maar nog niet officieel is vastgesteld. In de buurlanden Brazilie en Frans-Guyana was deze nieuwe variant al geregistreerd.

Geen enkele patiënt is deze dag aan het virus overleden, waardoor het totaal aantal aan het virus overleden personen – sinds het begin van de pandemie medio maart 2020 –  nog steeds 1.190 bedraagt, zo is te zien op de website van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) waar een zogenoemd dashboard dagelijks rond tien uur ‘s avonds de Covid-cijfers publiceert.

Volgens het dashboard is geen enkele patiënt maandag genezen verklaard. 

Nadat enkele weken een dalende trend te zien was in het aantal dagelijkse besmettingen, is sinds vorige week dinsdag plotseling een forse stijging waar te nemen, waarschijnlijk het gevolg van recente illegale feesten. Die feesten hebben inmiddels geleid tot aangescherpte Covid-maatregelen, waaronder een aangepaste avondklok: 21.00 – 05.00 uur.

Op Intensive Care Units van de ziekenhuizen liggen maandag nog steeds 5 patiënten en in totaal liggen 14 personen met het virus in een ziekenhuis. De BOG Covid-19 dashboard toont 3 januari vijf personen in isolatie.

Het totaal aantal met Covid-19 besmette personen, sinds de uitbraak medio maart 2020, bedraagt nu 52.640.

PK

error: Kopiëren mag niet!