Een werkende jaarwisseling

Voor het nieuw jaar hebben zowel bedrijven als kleine ondernemers een vakantie. Voor Virgel, die taxichauffeur is, geldt vakantie helemaal niet. De taxichauffeur zegt in gesprek met Dagblad Suriname, dat hij helemaal niet gestopt is met werken.

“Ik moet dat zoeken, anders overleven mijn gezin en ik het niet. Ik heb klanten die in de zorg en andere plaatsen werken en die stoppen niet met werken. Ik kan hun niet zeggen dat ik vakantie heb. Dat is helemaal niet professioneel. Zodra je akkoord gaat om vaste klanten te rijden, word je ook een vertrouwd persoon voor hen. Ik moet ook denken aan de zorg voor mijn gezin, dus het was maar een werkende jaarwisseling.” 

Prada die een salon heeft geeft aan, dat zij ook gewerkt heeft. “Ik had volop afspraken en dacht helemaal niet aan vakantie. Samen met mijn personeel heb ik wel een klein etentje gehouden, maar wij hebben gewoon gewerkt. Het was feesten en werken op 31 december en op 1 januari was het gewoon muziek afspelen, eten en ook weer werken. Ik was van plan mijn zaak gesloten te houden op 1 en 2 januari, maar na enkele telefoontjes besloot ik toch gewoon open te zijn. Ik heb klanten die jarig zijn en anderen die voor zichzelf of voor een speciale gelegenheid er goed willen uitzien. Daar heb ik ook veel aan. We hebben elkaar op zo’n manier blij gemaakt. Zolang ik kan werken doe ik het. Natuurlijk stem ik ook af met mijn personeel. Ik blijf operationeel zolang ik kan. Wie weet hoe de situatie er weer uit zal zien in dit jaar. Ik hoop en streef naar het positieve, maar niet een ieder denkt als ik.”

TM 

error: Kopiëren mag niet!