Brandweer blikt terug: In 2021 minder gras-, vuil- en woningbranden

Het Korps Brandweer Suriname (KBS) is 2022 gestart met twee grote woningbranden waarbij doden zijn gevallen. “Terugblikkend op het afgelopen jaar is waargenomen dat grasbranden en vuilbranden zijn verminderd en dat er een daling is geconstateerd in woningbranden. Verkeersongevallen met beknellingen en dergelijke zijn wel wat aan de hoge kant geweest”, stelt adjunct-brandmeester en voorlichter van het Korps Brandweer Suriname, Olton Pinas.

Zes slachtoffers door vuurwerk

De voorlichtingscampagne van het KBS in het afgelopen jaar heeft deels wel effect gehad op het gedrag van de gemeenschap, men was wat voorzichtiger. Ondanks deze voorlichting en het aantal minder geïmporteerde containers met vuurwerk, zijn er toch zes vuurwerkslachtoffers gevallen. Drie van de slachtoffers waren door onvoorzichtigheid zelf debet aan de verwondingen, terwijl de overige drie, slachtoffer zijn geworden van vuurwerk afschietende personen. 

Volgens de adjunct-hoofdbrandmeester is het jaar zeer somber begonnen met twee woningbranden op 1 januari. Een aan de Flamingostraat en een aan de Mariestraat, waarbij vier doden te betreuren vielen. Het is nog niet duidelijk of de branden vuurwerk gerelateerd zijn. De juiste oorzaak van de branden is nog in onderzoek.

Op maandag 3 januari is het werk van de KBS gestart met het verwijderen van een slang uit een woning, het blussen van een vuilbrand te Flora en een aanrijding met een beknelling. Brandmeester Pinas geeft aan dat dit, voor het korps haast een normaal begin is van de dag.

error: Kopiëren mag niet!