283 personen zondag positief getest op Covid uit 640 testen – Geen patiënt aan het coronavirus overleden

Aan het coronavirus is zondag 2 januari geen enkele patiënt overleden. Het totaal aantal aan het virus overleden personen bedraagt – sinds het begin van de pandemie medio maart 2020 – 1.190, zo is te zien op de website van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) waar een zogenoemd dashboard dagelijks rond tien uur ‘s avonds de Covid-cijfers publiceert.

283 Personen werden zondag positief getest (woensdag 240, donderdag 238, vrijdag 177 en zaterdag 166) 640 testen zijn uitgevoerd en volgens het dashboard is 1 patiënt zondag genezen verklaard. 

Nadat enkele weken een dalende trend te zien was in het aantal dagelijkse besmettingen, is sinds vorige week dinsdag plotseling een forse stijging waar te nemen, waarschijnlijk het gevolg van illegale feesten. Die feesten en aangekondigde feesten de komende dagen hebben inmiddels geleid tot aangescherpte Covid-maatregelen, waaronder een aangepaste avondklok: 21.00 – 05.00 uur.

Op Intensive Care Units van de ziekenhuizen liggen zondag 5 patiënten en in totaal liggen 12 personen met het virus in een ziekenhuis. De BOG Covid-19 dashboard toont 2 januari vijf personen in isolatie.

Het totaal aantal met Covid-19 besmette personen, sinds de uitbraak medio maart 2020, bedraagt nu 52.895.

PK

error: Kopiëren mag niet!