Vader en broer Assembleelid Jhakry mishandeld door omstanders terwijl ze hulp willen bieden aan bij aanrijding betrokken buurman

De vader en broer van het VHP-Assembleelid Niesha Jhakry zijn op nieuwsjaarsdag rond vier uur ‘s middags na een eenzijdig verkeersongeval op de Ingenieur M.N. Attaoellahweg te Hamptoncourtpolder in Nickerie door omstanders aangevallen en mishandeld. De broer liep daarbij een zware hoofdwond op en een gebroken been en moest worden opgenomen in het Mungra Medisch Centrum in Nieuw Nickerie. De vader kon met een armfractuur na medisch behandeld te zijn het ziekenhuis verlaten, aldus Assembleelid Jhakry zaterdagavond laat tegenover Dagblad Suriname.

Het bizarre is, dat haar vader en broer niet eens bij de aanrijding, het eenzijdige ongeval, betrokken waren. Ze reden toevallig langs en zagen dat de buurman van vader Jhakry – een verre neef – als bestuurder van een auto betrokken was bij een eenzijdig ongeval waarbij een groepje jongeren en hun bromfietsen waren aangereden. Vader en zoon wilden hun buurman helpen – die door omstanders werd belaagd -, die waarschijnlijk de controle over de besturing van zijn auto had verloren en vervolgens was ingereden op het groepje jongeren. Maar, inmiddels door de jongeren opgetrommelde familieleden en anderen waren kennelijk niet gediend van de spontaan aan de automobilist aangeboden hulp en begonnen vader en zoon Jhakry te mishandelen.  

De twee zagen zich op een moment zelfs genoodzaakt om in een kanaal te springen om aan de verhitte menigte te ontkomen.

De politie zou al een paar verdachten hebben aangehouden dankzij videobeelden geschoten door getuigen van het bizarre voorval. 

“Als je hulp biedt word je ook mishandeld” – “Is onze gemeenschap zo tot verval geraakt?”

In een reactie zei het Assembleelid Niesha Jhakry zaterdagavond in een uitgebreid gesprek met Dagblad Suriname: “Als je hulp biedt word je ook mishandeld.”

“Onderweg naar Nieuw Nickerie reden mijn vader van 63 jaar en mijn 32-jarige broertje een aanrijding tegemoet op de weg waar ze meteen stopten toen ze zagen dat mijn buurman Ashwin Jhakry als bestuurder van een auto erbij betrokken was. De gemoederen van de omstanders waren naar hun indruk erg verhit en mijn vader en broertje probeerden deze te sussen en de mensen te kalmeren.”

“De politie van Henar werd ook gebeld, maar die gaf aan dat alle agenten uitgereden waren en dat niemand binnen was om uit te rijden. In de tussentijd probeerde mijn broertje de mensen daar te kalmeren.

In ruil daarvoor besloot men geen gehoor te geven daaraan en de hulp met agressiviteit te beantwoorden en met meer dan vier man tegelijk mijn broertje neer te knuppelen met houten balken. Mijn vader, die dit zag gebeuren, is ter verdediging van zijn zoon, die geen mens ooit kwaad heeft gedaan, in verweer getreden en heeft ook gegrepen naar een stuk hout om het leven van hem en zijn zoon, van wie het hoofd en handen al bloedend waren, te redden.”

“Uit vrees voor hun leven bleven ze bloedend in het kanaal”

Niesha Jhakry vervolgt: “De groep aanvallers was te groot om alleen te verdedigen en mijn vader is een seniore landbouwer die ook die kracht niet meer heeft, waardoor hij en mijn broertje het hebben moeten ontberen met slagen en daarna in het kanaal zijn geduwd door de personen die hun mishandeld hadden. Uit vrees voor hun leven zijn ze bloedend daarin gebleven totdat de politie ter plekke arriveerde en de gemoederen daar bedaarde en hun hulp bood.”

“Vorm van moreel verval”

“Wat mij zeer getroffen en gedemotiveerd heeft is deze vorm van moreel verval waarbij het imago van een goed district zo slecht is afgebeeld.”

“Moet ik mensen nog vertegenwoordigen in een parlementaire functie?”

“De afgelopen periode heb ik ook veel smaad en laster persoonlijk naar mij en mijn gezin meegemaakt via social media, maar omdat wij jaren vantevoren door ouderen hiervoor gewaarschuwd zijn toen we als jonge generatie de politiek in stapten, hebben wij ons ermee berust dat het ons niet kan schaden zolang wij en onze naasten de waarheid kennen en we de negatieve energie van anderen geen impact op ons leven laten hebben.

Maar, vandaag heb ik de indruk gekregen dat men die negatieve energie nu in fysiek geweld naar onschuldige familieleden van mij zit te uiten, en dat heeft mij aan het denken gezet of ik mensen nog moet vertegenwoordigen in een parlementaire functie. En dit heb ik al aan een aantal mensen duidelijk gemaakt.”

“Een domper in mijn leven”

De gebeurtenis van vandaag is een domper in mijn leven en is het bewijs dat we nog een lange pad van vreedzame ontwikkeling te gaan hebben”.

“De tegenpartij heeft mij inmiddels met de dood bedreigd”

“Ik laat verder het resultaat van het justitieel onderzoek aan de politie over, maar ontvangen videobeelden van omstanders en getuigen hebben genoeg bewijzen aan mij en velen geleverd, hoe barbaars men tekeer is gegaan tegen mijn vader en broertje, die met positieve bedoelingen gestopt waren. 

Indien mijn vader samen met de aanvallers de bak moet ingaan, omdat hij ook in het verweer is getreden ter bescherming van het leven van zichzelf en zijn zoon, zal ik mijn hoofd ook daarvoor buigen.

Na afloop bij de EHBO heeft de tegenpartij mij bedreigd en aangegeven dat ze mij op de Oost-Westverbinding gaan afmaken, terwijl ik geen partij ben in geen van de cases. Ik weet niet of ik de bedreigingen, waar ook getuigen van zijn, wel of niet serieus moet nemen.”

PK

PK

error: Kopiëren mag niet!