166 personen zaterdag positief getest op Covid uit 404 testen – 1 patiënt aan het coronavirus overleden

Aan het coronavirus is zaterdag 1 januari 1 patiënt overleden. Het totaal aantal aan het virus overleden personen bedraagt – sinds het begin van de pandemie medio maart 2020 – 1.190, zo is te zien op de website van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) waar een zogenoemd dashboard dagelijks rond tien uur ‘s avonds de Covid-cijfers publiceert.

166 Personen werden zaterdag positief getest (maandag 82, dinsdag 108, woensdag 240, donderdag 238 en vrijdag 177) 404 testen zijn uitgevoerd en volgens het dashboard is 1 patiënt zaterdag genezen verklaard. 

Nadat enkele weken een dalende trend te zien was in het aantal dagelijkse besmettingen, is sinds dinsdag plotseling een forse stijging waar te nemen, waarschijnlijk het gevolg van illegale feesten. Die feesten en aangekondigde feesten de komende dagen hebben inmiddels geleid tot aangescherpte Covid-maatregelen, waaronder een aangepaste avondklok: 21.00 – 05.00 uur.

Op Intensive Care Units van de ziekenhuizen liggen zaterdag 5 patiënten en in totaal liggen 13 personen met het virus in een ziekenhuis. De BOG Covid-19 dashboard toont 1 januari vijf personen in isolatie.

Het totaal aantal met Covid-19 besmette personen, sinds de uitbraak medio maart 2020, bedraagt nu 52.612.

PK

error: Kopiëren mag niet!