1.067 personen hebben in 2021 de strijd tegen Covid-19 verloren – In 2020 overleden 122 patiënten aan het virus

Covid-19 en de daarmee gepaard gaande maatregelen en protocollen hebben hun stempel zwaar gedrukt in 2021 op het lichamelijk en geestelijk welzijn van de burger. Het is vrijdag de laatste dag van dit ‘lockdown’/avondklok-jaar. Maar liefst 1.067 personen verloren in 2021 de strijd tegen het virus, tegenover 122 in 2020. Het was een zwart jaar.

Een jaar waarin velen zich opgesloten en geïsoleerd hebben gevoeld. Een groep in de samenleving voelde zich zelfs ‘aangevallen’, bekritiseerd en onbegrepen: de zogenoemde niet-gevaccineerden. De algehele situatie in het land is wat dat betreft nog redelijk onder controle, vergeleken met landen waar sprake is van een heuse tweespalt in de samenleving en waar niet-gevaccineerden zich buitengesloten voelen.

31 december: 177 personen Covid positief getest

De laatste dag van het jaar is in Suriname afgesloten met 177 personen positief getest (maandag 82, dinsdag 108, woensdag 240 en donderdag 238), 452 testen zijn uitgevoerd en volgens het dashboard zijn 2 patiënten op oudjaarsdag genezen verklaard. 

Nadat enkele weken een dalende trend te zien was in het aantal dagelijkse besmettingen, is sinds dinsdag plotseling een forse stijging waar te nemen, waarschijnlijk het gevolg van illegale feesten. Die feesten en aangekondigde feesten de komende dagen hebben inmiddels geleid tot aangescherpte Covid-maatregelen, waaronder een aangepaste avondklok: 21.00 – 05.00 uur. Maar, zelfs op oudjaarsavond werd weer her en der gefeest.

Op Intensive Care Units van de ziekenhuizen liggen vrijdag 6 patiënten en in totaal liggen 14 personen met het virus in een ziekenhuis. De BOG Covid-19 dashboard toont 31 december vier personen in isolatie.

Het totaal aantal met Covid-19 besmette personen, sinds de uitbraak medio maart 2020, bedraagt nu 52.446.

31 december 2020

Op de laatste dag van 2020 toonden de cijfers dat dat jaar 122 personen aan het Covid-19 virus zijn overleden. 5 Personen bevonden zich op 31 december 2020 op een Intensive Care Unit en in totaal lagen 32 personen met het virus in een van de ziekenhuizen. Die dag werden 29 nieuwe besmettingen geregistreerd. De volgende dag, de eerste dag van 2021 viel een dode te betreuren, waren er 67 nieuwe Covid-besmettingen en lagen 7 personen op een Intensive Care afdeling.

PK

error: Kopiëren mag niet!