St. Tien Tot Zestien schenkt tablets, laptops en beamer aan Opa Doeli

De Stichting Tien Tot Zestien heeft woensdag een schenking van 10 tablets, 5 laptops en een beamer gedaan aan het Jeugdoorgangscentrum Opa Doeli. Met deze schenking wil de stichting, gelet op het belang van afstandsonderwijs door de veranderingen in de wereld alsook het bijbenen van de nieuwe technologie, het onderwijsproces in Opa Doeli ondersteunen.

John van der Zijde van Stichting Probitas, die een samenwerking heeft met Stichting Tien Tot Zestien, heeft namens de stichtingen de overhandiging van de goederen gedaan. Onderdirecteur Algemeen Beheer van het Ministerie van Justitie en Politie, Paul van Dun, heeft namens de minister de goederen in ontvangst genomen. Hij overhandigde deze vervolgens aan de coördinatrice van Opa Doeli, Danielle Beeldsnijder.

De stichting zet zich ook in om een ICT-lokaal voor de jeugdige delinquenten in te richten. De betrokken docenten zullen een bijscholingscursus van de organisatie krijgen. 

Louis Hilgers is de oprichter van Stichting Tien Tot Zestien. De stichting is ontstaan vanuit stichting Reisgids Digitaal Leermateriaal. Het betreft een particulier initiatief en richt zich in principe op educatie bij de 10 tot 16 jarigen. De projecten worden op basis van fondsenwerving uitgevoerd. 

Het ministerie is de stichting zeer erkentelijk voor de geste en zal de goederen inzetten voor het doel waarvoor ze zijn geschonken. Ook beleidsadviseur Georgetine Acton, “de motor achter Opa Doeli”, was bij de overhandiging aanwezig. 

error: Kopiëren mag niet!