Honden krijgen laatste vuurwerktraining van 2021

Hondenbezitters kregen afgelopen dinsdagavond een laatste vuurwerktraining voor hun hond, in verband met de jaarwisseling. De training was een voorproefje voor de honden om kennis te maken met het vuurwerk, dat traditioneel oorverdovend kan zijn.

Een volledige training om honden helemaal rustig te houden tijdens het afschieten van vuurwerk duurt ongeveer 6 maanden. Verder werden de dieren getraind in verschillende sociale vaardigheden.

Opvallend was dat er ook veel jong publiek aanwezig was om samen met hun trouwe viervoeters de verschillende opdrachten uit te voeren. Er heerste een ontspannen sfeer waarbij ook demonstraties gegeven werden in het uitschakelen van een ongewenste gast, waarbij gelet werd op de ‘bijtkwaliteit’ van de hond.

De trainingen werden onder supervisie van Alpha K9 Dog Security gegeven in de Cultuurtuinlaan op het terrein van Telesur.

RB

error: Kopiëren mag niet!