240 personen woensdag positief getest op Covid uit 893 testen – 1 patiënt aan het coronavirus overleden

Aan het coronavirus is woensdag 29 december 1 patiënt overleden. Het totaal aantal aan het virus overleden personen bedraagt – sinds het begin van de pandemie medio maart 2020 – 1.189, zo is te zien op de website van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) waar een zogenoemd dashboard dagelijks rond tien uur ‘s avonds de Covid-cijfers publiceert.

240 Personen werden positief getest (maandag 82 en dinsdag 108), 893 testen zijn uitgevoerd en volgens het dashboard is 1 patiënt woensdag genezen verklaard. 

Nadat enkele weken een dalende trend te zien was in het aantal dagelijkse besmettingen, is sinds dinsdag plotseling een forse stijging waar te nemen, waarschijnlijk het gevolg van illegale feesten. Die feesten en aangekondigde feesten de komende dagen hebben inmiddels geleid tot aangescherpte Covid-maatregelen, waaronder een aangepaste avondklok: 21.00 – 05.00 uur.

Op Intensive Care Units van de ziekenhuizen liggen woensdag 2  patiënten en in totaal liggen 10 personen met het virus in een ziekenhuis. De BOG Covid-19 dashboard toont 29 december twee personen in isolatie.

Het totaal aantal met Covid-19 besmette personen, sinds de uitbraak medio maart 2020, bedraagt nu 52.031.

PK

error: Kopiëren mag niet!