EFS College COVAB levert 58 verpleegkundigen af voor IC’s Covid-zorg

58 verpleegkundigen die aan de training Intensive Care Covid-19 zorg bij het EFS College COVAB (Elsje Finck-Sanichar College Centrale Opleiding voor Verpleegkundige en Aanverwante Beroepen hebben deelgenomen hebben dinsdag 21 december hun certificaat in ontvangst mogen nemen. Aan deze training, die startte op 1 september hebben verpleegkundigen van de diverse ziekeninstellingen deelgenomen.

In het kader van de deskundigheidsbevordering en professionalisering van verpleegkundigen om optimale en kwalitatieve zorg tijdens de Covid-19 pandemie te verlenen, biedt het EFS College COVAB vanaf 1 september
een bij- en nascholing aan voor de Covid-19 zorg op de Intensive Care. Alle gezondheidswerkers die betrokken zijn bij de uitvoering van de Covid-19 zorg, moeten over voldoende kennis en vaardigheden beschikken om een
veilige en efficiënte zorg te bieden aan de Covid-19 zorgvrager.

Het programma van deze training is op vraag van met name het ‘s Land Hospitaal opgang gebracht in samenwerking met het Radboud ziekenhuis en Bohn Stafleu Loghum (BSL) in Nederland.
Het programma wordt voornamelijk online verzorgd, terwijl het praktisch deel op de Intensive Care’s wordt afgewerkt.

De geslaagden van de training Intensive Care Covid-19 zorg hebben toegang gekregen tot de leeromgeving van het Radboud Ziekenhuis, Nijmegen, en met behulp van aangekochte licenties toegang tot het platform van BSL. Hierbij heeft elke participant toegang tot veertig geaccrediteerde cursussen gedurende één jaar welke zij in hun eigen tijd kunnen volgen.

error: Kopiëren mag niet!