Chinese gemeenschap deelt haar liefde op tweede kerst met 10 sociale instellingen

De Chinese gemeenschap die zich heeft gevestigd in Suriname is er niet alleen om te wonen en te werken, maar helpt ook graag als het gaat om ondersteuning te bieden, als er een beroep op haar wordt gedaan. Zij weet als geen ander hoe moeilijk het is in de sociale instellingen en heeft ook een zwak voor hulpbehoeftigen.

Door de Covid-19 pandemie is de sociaal-economische situatie van Suriname veel erger geworden. Door de oproep van Liming Restaurant naar zijn Chinese broeders en zusters toe hebben zij niet geaarzeld, maar één vuist gevormd om dit initiatief te ondersteunen in de vorm van 300 voedselpakketten, schoonmaakmiddelen, kleding, schoeisel etcetera.

Bianca Graskamp, geen onbekende als het gaat om deze doelgroep, heeft er voor gezorgd dat elke instelling, zelfs in het district Moengo, goed voorzien was.

John Yang, eigenaar van Liming Restaurant, geeft te kennen dat hij sinds een paar jaren terug hulp biedt aan sociale instellingen, maar alleen doneren zou echter niet lukken, daarom heeft hij besloten om de Chinese gemeenschap op te roepen om samen te doneren. “Wij willen wijzen dat onze Chinese gemeenschap  niet alleen geld maakt en dan weg gaat van Suriname. Ik heb ongeveer twee weken tijd voorbereid om deze 300 pakketten verzamelen.”

De 10 instellingen werden op 26 december verrast. De bewoners van Stichting Betaljada, Nos Casitas, Hadassa, Stichting Hoop voor kinderen, Esther Stichting, Stichting Kennedy Internaat, Huize Ashiana, Stichting Teki Leri, Stichting Huize Tamara, Thuis & Daklozen van deze instellingen zijn enorm dankbaar en blij en wensen de Chinese ondernemers een gezond en succesvol 2022 toe.

SK

error: Kopiëren mag niet!