Man (27) tracht tevergeefs 182 gram cocaine in postpakket te versturen

De 27-jarige Z.S. (27) is maandag 20 december op zijn woonadres te Wanica door rechercheurs van de afdeling Narcotica Brigade opgespoord en aangehouden, zo meldt het Korps Politie Suriname zondagavond 26 december.

Cocaine verwerkt in aan elkaar geplakte bladeren

De douane recherche onderschepte op dinsdag 5 oktober tijdens visitatie van postpakketten op de internationale luchthaven J.A. Pengel 182 gram cocaine. De coke was verwerkt in bladeren die aan elkaar waren geplakt.

De cocaine werd in beslaggenomen en overgedragen aan de afdeling Narcotica Brigade. De Narcotica rechercheurs werkten de informatie uit, waarna zij overgingen tot het opsporen van de verdachte Z.S.

Het lukte rechercheurs de drugverdachte na zo’n drie maanden aan te houden. De man verklaarde aan de politie dat hij de drug had gepost voor een onbekende man die hij op straat had ontmoet en hem voorhield dat hij geen identiteitskaart had. Als beloning ontving Zakson voor het posten SRD 400.

Na gepleegd overleg met het Openbaar Ministerie is de postverzender achter slot en grendel geplaatst.

error: Kopiëren mag niet!