InterCaribbean Airways maakt eerste vlucht naar Guyana

InterCaribbean Airways is begonnen met vluchten van Barbados naar Guyana. 

De inaugurele vlucht van InterCaribbean Airways landde woensdag 21 december op de Cheddi Jagan International Airport (CJIA) in Georgetown.  Hiermee zijn nieuwe vluchtopties voor reizigers en connectiviteit met meer dan 13 Caribische bestemmingen ontstaan.

De inaugurele vlucht is de manifestatie van een gesprek dat vijf jaar geleden begon, zei Trevor Saddler, Chief Executive Officer van InterCaribbean Airlines in zijn opmerkingen ter gelegenheid van de gelegenheid bij de CJIA. Hij merkte op dat plannen om op de route Guyana-Barbados te opereren vertraging opliepen als gevolg van de Covid-pandemie. Saddler legde uit dat de luchtvaartmaatschappij, met 30 jaar ervaring in de sector, zich inzet om tegemoet te komen aan de behoeften van passagiers uit Guyana.

Samenwerking

Vanaf volgende week start het bedrijf met de opleiding van een aantal stewardessen en gaat het over tot het inhuren van piloten en ander ondersteunend personeel. Saddler verklaarde ook dat zijn bedrijf momenteel bezig is met de bouw van een plaatselijk kantoor dat zeer binnenkort zal worden geopend voor het publiek in de Giftland Mall.

Ongeveer 48 passagiers, waaronder de Barbadiaanse minister van Toerisme en Internationaal Transport, Lisa Cummins, en permanent secretaris, Donna Cadogan, maakten gistermiddag deel uit van de inaugurele vlucht. Cummins merkte op, dat de operaties van de luchtvaartmaatschappij tussen de twee landen hun plannen voor handel en toerisme kunnen versnellen en nieuwe kansen voor de lokale bevolking kunnen openen. Volgens haar heeft ze samengewerkt met minister van Toerisme en Handel Oneidge Walrond om de visies van president Irfaan Ali en premier Mia Mottley tot leven te brengen.

SAM

error: Kopiëren mag niet!