Taferelen op ‘Bosjebrug’ houden niet op

Alsof het recente ernstig verkeersongeval op de Jules Wijdenboschbrug, die Paramaribo en het district Commewijne met elkaar verbindt, niet schokkend genoeg was, hebben zich maandag weer twee bizarre incidenten voorgedaan op de belangrijkste verbindingsbrug van het land. 

Taxichauffeur parkeert zijn taxi boven op de brug

Een taxichauffeur bleek helemaal iets voorbij de top van de brug door zijn benzine heen te zijn. De man parkeerde, of zeg maar, liet zijn wagen, gewoon staan om vervolgens met een jerrycan terug te lopen naar de oever van Paramaribo om die bij een servicestation te laten vullen met benzine. Dat is te zien op beelden die gedeeld zijn met de redactie van Dagblad Suriname. Door de ongewenste gebeurtenis ontstond er enige opstopping in het verkeer op de brug.

Mast zorgt voor vernieling

Eerder sloeg een elektriciteitsmast, die maandagochtend werd vervoerd, weginfrastructuur op de brug. De mast werd op een kleine vrachtwagen van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) over de Wijdenboschbrug vervoerd, zo heeft Dagblad Suriname van een ooggetuige vernomen. Het bleek verkeerd te zijn geladen. De mast zou niet eens vastgebonden zijn geweest aan de laadbak achter de cabine van de kleine EBS-truck. Doordat de mast niet correct was geladen, raakte deze bovenop de brug een lantaarnpaal waaraan een camera was bevestigd. Door de klap van de mast tegen de lantaarnpaal werd de lantaarnpaal met camera losgerukt van de brug. Door de bizarre ‘aanrijding’ ondervond het overige verkeer enige hinder.

Zware aanrijding

Vorige week woensdag vond er een zware aanrijding aan de voet van de brug plaats. Bij deze zware aanrijding waren in totaal zestien voertuigen, inclusief een politiemotor en een politieauto, betrokken. De licht tot zwaar beschadigde voertuigen werden naar de berging van twee sleepbedrijven weggesleept. De veroorzaker van deze aanrijding, de 47-jarige DAF truckbestuurder F.N., reed met een groot aantal houtblokken als vracht vanuit de richting van Meerzorg in de richting van Paramaribo. Naar zeggen van F.N. hadden de remmen het bij het afdalen van de brug begeven. Hierdoor kwam hij eerst in botsing met een sleepvoertuig, die bezig was een defect voertuig van de brug te slepen. Vervolgens kwam hij in botsing met andere voertuigen die zich nog op de brug bevonden. Zeventien slachtoffers, onder wie vijf agenten, werden voor medische hulp door een ambulance afgevoerd naar de RGD-poli te Meerzorg en de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De 54-jarige Waldy Poniran overleed door de opgelopen verwondingen kort na het ongeval ter plekke.

SAM

error: Kopiëren mag niet!