Pupillen van het Kinderhuis Sukhdaan hebben het beter dan veel kinderen die in Paramaribo dwalen

De 36 kinderen van Kinderhuis Sukh Dhaan in Alkmaar in het district Commewijne en hun begeleiders hebben  zondag 19 december het aanstaande Kerstfeest en de jaarwisseling uitbundig gevierd met de Vriendenkring Paramaribo-Noord.

Familiebezoek

De vrienden hebben met hun gezinnen op die dag als familie doorgebracht met de bewoners van het kinderhuis en een deel van de zorg van het huis op zich genomen. De keuken en de bediening waren in handen van de families uit Paramaribo. Er werd gezorgd voor de middagmaaltijd (kip met gebakken aardappelen) en de avondmaaltijd (bruine bonen met kip).

Wie is gelukkiger?

De kinderen en kleinkinderen van de Vrienden van Paramaribo-Noord zorgden voor de bediening. Vertegenwoordiger Tjark Nurse: “Wij hebben dit keer onze kinderen meegenomen. Niet alleen om te helpen bij het serveren van lekkernijen en voedsel. Het is een levensles voor hun. Zo ervaren zij een andere kant van het leven. Tonen medeleven en behulpzaamheid. Wat brengt de mens meer bij elkaar, dan eten uit één bord. Kijk hoe ze stralen. De kinderen van Alkmaar lieten zich niet onbetuigd. De jongens haalden muziekinstrumenten tevoorschijn en gaven het samenzijn meer luister. Ik vraag mij af wie gelukkiger waren, de kinderen uit het tehuis of mijn kinderen?”

Iedereen was winnaar

De aanwezigen werden verrast met lekkernijen, beziggehouden en spelletjes waaraan prijzen verbonden waren. Iedereen was winnaar. De band tussen Sukh Dhaan en de Vrienden van Paramaribo-Noord is sterk. De oudste pupil van het kinderhuis haalde herinneringen op van twaalf jaar geleden. Toen verwenden de Vrienden van Paramaribo-Noord het kindertehuis met een bezoek aan de Dierentuin. Door de jaren heen werd op verschillende momenten en wijzen gesocialiseerd.

Goede zaak

Kinderhuis Sukh Dhaan van de Evangelische Broedergemeente Suriname (EBGS) is gevestigd aan de Zuster Jensenweg in Alkmaar. De instelling wordt beheerd diensthoofd Elfie Bisheshar-Gajadhar. De christelijke instelling herbergt kinderen/jongeren van 6 tot 17 jaar. De lichaamstaal van het personeel, de kinderen, de orde, discipline en het onderkomen stralen een goede zaak uit. Tussen de bedrijven door werd opgemerkt: “Het is zonneklaar dat pupillen van het Kinderhuis Alkmaar het beter hebben dan veel kinderen die in Paramaribo dwalen.”

HD
 

error: Kopiëren mag niet!