“Blijven blokken om uit te komen”

Enkele burgers geven tijdens een gesprek met de krant aan, dat zij de feestdagen wel gezellig onderling willen doorbrengen, maar dat er toch iets gecreëerd wordt waardoor het mogelijk niet kan. “Vergeleken met de prijzen in zes maanden, dan zijn die gestegen en weer gestegen en net een beetje verlaagd. Enige wat opvallend is, zijn de prijsstijgingen van nodige zaken en de kleine centjes die gezakt zijn komen voor bij onnodige zaken. Over het algemeen blijft alles maar stijgen. Van voeding naar kleren tot naar privé onderhoud, alles is duur”, zegt Olivia.  “Je blijft het maar zeggen en de prijzen blijven maar stijgen, dus er komen meer problemen en stress bovenop wat er al is.”

Olivia is drie maanden terug bevallen en zegt, dat ze niet eens genoeg babykleren kan kopen. “Ik weet dat het niet hoeft, maar kom op, je gaat geen SRD 295 of SRD 365 betalen voor een babypakje dat bestaat uit een slaapzak, sokken voor hand en voet. Daarmee ga je niet eens dagelijks kunnen zijn. Babyvoeding zelfs demotiveert je, als je zelfs stof wilt kopen om je dingen zelf te maken moet je ook genoeg geld op zak hebben, dus van alle kanten krijg je een klap.”

Ook Nando stelt, dat hij met heel wat heeft moeten stoppen. “Ik ging dagelijks de winkel in en nu doe ik dat twee keer in een week. Ik kocht dagelijks brood, maar nu hou ik een pak twee dagen lang.”

Nando is alleenstaand en zegt, dat het toch moeilijk is om uit te komen. “Ik bewonder de mensen die doorbijten, daar zie je dat wij wel alles samen kunnen. Ik dacht juist, dat ik met iemand zou zijn van het jaar, maar de situatie laat het niet toe. Misschien opent het nieuw jaar wel deuren voor mij. Maar, voor nu probeer ik door te blokken.”

TM 

error: Kopiëren mag niet!