Tekort aan sanitaire producten op afdeling Hartbewaking van AZP

Leiding ziekenhuis: “Dit is stemmingmakerij, er is geen tekort”

De afdeling Hartbewaking – CCU, Coronary Care Unit – van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) heeft een tekort aan onder andere toiletpapier, towels, toiletreiniger, alcohol en handzeep. Essentiële producten in de zorg voor patiënten, maar ook voor het personeel. En het zijn juist het personeel en een patiënt die de redactie van Dagblad Suriname hebben geïnformeerd over het tekort. 

“Stemmingmakerij”

In een korte reactie zegt de directrice van het AZP, Claudia Redan, tegenover Dagblad Suriname: “Wie zegt dat er een tekort is? Dit is stemmingmakerij, er is geen tekort. Waarom zou het dan op één afdeling zijn en niet op de overige?” 

“Ik moest toiletpapier lenen van derden”

Natuurlijk kan men zich de vraag stellen of stemmingmakerij werkelijk de reden zou zijn, waarom personeel en een patiënt, onafhankelijk van elkaar, melden dat er een tekort aan bepaalde producten is op die afdeling. De patiënt heeft ook nog eens tegen Dagblad Suriname gezegd: “Ik moest toiletpapier lenen van derden, want ik had dat niet meegenomen.” Een patiënt(e) gaat er dan ook niet vanuit dat hij of zij zelf toiletpapier van huis moet meenemen naar de afdeling CCU van het AZP.

De Coronary Care Unit (CCU) is gevestigd op de 1e etage, boven de Spoed Eisende Hulp/EHBO. De CCU is een centrale hartbewakingsafdeling met zo’n 9 bedden met elk een afzonderlijke continue monitorbewaking. Hier worden patiënten met instabiele hartaandoeningen opgenomen. Bewaking vindt plaats door aankoppeling aan de monitor. Hierop vindt continue monitoring plaats van o.a. de hartslag/-ritme, de bloeddruk, de ademfrequentie en het zuurstofgehalte in het bloed, zo is te lezen op de AZP-website.

Zodra de patiënt voldoende stabiel is bevonden, wordt hij/ zij zo snel als mogelijk overgeplaatst naar de Verpleegafdeling. Dit kan op ieder moment van de dag of nacht. Dit om ruimte te creëren voor nieuwe instabiele patiënten.

De dagelijkse medische zorg op de CCU valt onder verantwoordelijkheid van de arts-assistenten. Deze fungeren onder leiding van de cardioloog. 

De diverse producten waar kennelijk een tekort aan is, zijn zeer belangrijk voor de algehele hygiëne op de afdeling Hartbewaking, alsook uiteraard op alle andere afdelingen binnen het ziekenhuis. Onduidelijk is of er andere afdelingen zijn die te kampen hebben met een soortgelijk tekort.

PK 

error: Kopiëren mag niet!