Zes wedstrijden in Premier League afgelast vanwege corona-besmettingen

Het competitieduel tussen Aston Villa en Burnley is zaterdagmiddag niet doorgegaan. Bij de ploeg uit Birmingham zijn te veel coronabesmettingen geconstateerd. Daarmee komt het aantal Premier League-wedstrijden dat dit weekend niet doorgaat op zes.

“Na het ontvangen van van medisch advies en nieuwe informatie die Aston Villa vanochtend heeft verstrekt, heeft het bestuur het verzoek om het duel af te gelasten goedgekeurd, omdat de thuisclub niet genoeg spelers heeft om een team op te stellen”, liet de Premier League weten. “Deze beslissing is gebaseerd op het aantal coronabesmettingen, blessures en ziektegevallen.”

Donderdag was al duidelijk dat zaterdag vier duels niet door zouden gaan, evenals de wedstrijd tussen Everton en Leicester City van zondag.

Op zaterdag stond er in de Premier League nog één duel op het programma: Leeds United tegen Arsenal en die match werd met 1-4 door Arsenal gewonnen.

Zondag staan nog drie wedstrijden gepland, waaronder het duel tussen Tottenham Hotspur en Liverpool – ploegen die ook te kampen hebben met coronabesmettingen.

Mogelijk stillegging Premier League rond feestdagen

In Engeland wordt er serieus rekening mee gehouden dat de Premier League rond de feestdagen moet worden stilgelegd. Diverse clubs hebben eerder deze week hun trainingscomplex al enkele dagen moeten sluiten, omdat er besmettingen bij spelers en stafleden werden vastgesteld.

error: Kopiëren mag niet!