Man (29) opgepakt die trachtte 71 gram cocaïne in postpakket te verzenden verwerkt in culturele doek

De 29-jarige D.P. is maandag 13 december door de rechercheurs van de afdeling Narcotica Brigade aangehouden, nadat hij zich had gemeld bij deze afdeling, zo meldt het Korps Politie Suriname zaterdagavond 18 december.

Deze verdachte had op dinsdag 29 juni een postpakket ter verzending naar het buitenland aangeboden bij een postbedrijf in Paramaribo. De douanerecherche trof tijdens de controle in het postpakket 71 gram cocaïne aan, die in een culturele doek was verwerkt. De cocaïnewerd in beslaggenomen, waarna deze werd overgedragen aan de rechercheurs van Narcotica Brigade.

Na de verkregen informatie te hebben uitgewerkt, spoorden agenten de man op zijn woonadres te Kasabaholo op. De drugsverdachte werd echter niet aangetroffen. Na meermalen telefonisch tot de verdachte te hebben gesproken, besloot hij zich bij de politie te melden.

Bij de voorgeleiding verklaarde hij aan de politie dat hij de drug ongeveer twee maanden geleden moest posten voor een oom die in het district Nickerie woonachtig was, maar intussen aan het Covid-19 virus is overleden.

D.P. is na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie achter slot en grendel geplaatst.

error: Kopiëren mag niet!