Juventus verslaat met 0-2 Bologna en AS Roma stuurt succesvol Atalanta met 1-4 naar huis

Juventus heeft zaterdagavond geen fout gemaakt in de Serie A. De ‘Oude Dame’ won met 0-2 bij Bologna. AS Roma maakte door een fraaie 1-4-overwinning een einde aan de zegereeks van Atalanta, dat de laatste zes wedstrijden in de Serie A nog won.

Bij Juventus zag Federico Bernardeschi zijn steekpass door de benen van een Bologna-speler in de voeten van Álvaro Morata belanden en die passeerde doelman Lukasz Skorupski al na zes minuten. Daar bleef het lange tijd bij, tot de 33-jarige Colombiaan Juan Cuadrado in de 69e minuut met een afstandsschot besloot uit te halen en zijn ploeg een belangrijke overwinning bezorgde.

Door de overwinning staat Juventus nu op zeven punten van Bologna. De ploeg van trainer Massimiliano Allegri staat nu op de zesde plek, vijf punten verwijderd van de top vier.

In Bergamo was er een sleutelrol voor Tammy Abraham, die met twee goals belangrijk was voor AS Roma. Al na 57 seconden kreeg hij de bal langs Atalanta-doelman Juan Musso (0-1). Voor Musso was het de tweede keer dit seizoen dat hij een snelle tegengoal te verwerken kreeg. In oktober was het AC Milan-speler Davide Calabria die binnen 29 seconden raak schoot.

Roma zette Atalanta volop onder druk en in de 27e minuut was het opnieuw raak. Nicolò Zaniolo schoot na geblunder in de verdediging van Atalanta de 0-2 binnen en tekende voor zijn eerste doelpunt van dit Serie A-seizoen.

Hoewel Atalanta kansen kreeg, kwam de thuisploeg lange tijd niet tot scoren. De aansluitingstreffer viel pas in de extra tijd van de eerste helft: een schot van Luis Muriel vloog via Roma-middenvelder Bryan Cristante het doel in.

Die goal, de honderdste van Atalanta dit kalenderjaar, bleek niet voldoende om het tij te keren. In de 68e minuut leek er kort reden tot juichen voor Atalanta toen Duván Zapata de 2-2 binnenschoot, maar de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Uiteindelijk maakten Chris Smalling (1-3) en Abraham (1-4) het af voor het Roma van coach José Mourinho, dat de derde zege op rij boekte (alle competities).

error: Kopiëren mag niet!