Jongeman (22) post op verzoek van Jamaicaan doos met 75 gram cocaïne verstopt in souvenir

Rechercheurs van de afdeling Narcotica Brigade hebben zondag 12 december de 22-jarige C.P. op zijn woonadres in het Centrum van Paramaribo opgespoord en aangehouden, zo bericht het Korps Politie Suriname zaterdagavond 18 december.

Volgens verklaring van de jongeman had een onbekende Jamaicaanse man die langs zijn woning liep hem gevraagd of hij wat geld wilde verdienen door een doos voor hem te posten. Hij stemde toe en na ongeveer twee weken ging de onbekende man weer naar C.P. en gaf hem een souvenir waarin 75 gram cocaïne verborgen zat. Hiervoor kreeg de jongeman SRD 1000, waarna hij met de taxi naar een postbedrijf ging om het souvenir te posten.

De douanerecherche onderschepte tijdens visitatie de cocaïne, waarna het met het souvenir in beslag werd genomen. Deze werden vervolgens overgedragen aan de Narcotica Brigade. Naar zeggen van de verdachte weet hij niet waar de Jamaicaan woont.

Na gepleegd overleg met het Openbaar Ministerie is C.P. door de politie opgesloten.

error: Kopiëren mag niet!