Update politie over ernstig ongeval op Wijdenboschbrug: 17 slachtoffers onder wie 5 agenten

Zeventien slachtoffers onder wie vijf politieambtenaren die betrokken zijn bij de zware aanrijding woensdag 15 december op de Wijdenboschbrug werden voor medische hulp door ambulances afgevoerd naar de RGD-poli te Meerzorg en de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De 54-jarige Waldy Poniran kwam door de opgelopen verwondingen kort na het ongeval ter plekke te overlijden, zo bericht het Korps Politie Suriname donderdagavond.

Uit het voorlopig politieonderzoek kwam naar voren dat er bij deze zware aanrijding in totaal zestien voertuigen inclusief een politiemotor en een politieauto waren betrokken. De licht tot zwaar beschadigde voertuigen zijn naar de berging van twee sleepbedrijven weggesleept.

De veroorzaker van deze aanrijding, de 47-jarige DAF-truckbestuurder F.N. reed met een groot aantal houtblokken als vracht vanuit de richting van Meerzorg in de richting van Paramaribo. 

Naar zeggen van F.N. hebben de remmen zich bij het afdalen van de brug begeven. Hierdoor kwam hij eerst in botsing met een sleepvoertuig die bezig was een defect voertuig van de brug te slepen. Vervolgens kwam hij in botsing met de overige voertuigen die zich nog op de brug bevonden.

Kort voordat hij bij de voet van de brug was, kwam hij in botsing met een personenauto die de voet van de brug reeds was gepasseerd. De overleden automobilist Poniran reed pal achter dat voertuig, gevolgd door de politieauto met de drie vrouwelijke agenten. De truckbestuurder ramde het voertuig van Poniran en bij die gelegenheid werd zijn voertuig ter hoogte van de reel samen met die van de politie meegesleurd naar de linkerzijde richting de Van ’t Hogerhuysstraat. Hierna kwam de DAF truck tot stilstand op het voertuig waarin Poniran was gezeten.

Alle slachtoffers, die verschillende letsels en fracturen hebben opgelopen, verkeren buiten levensgevaar. Het is vooralsnog niet bekend hoeveel slachtoffers na medische behandeling uit de ziekeninrichting zijn ontslagen. Het is niet uitgesloten dat er operatief zal worden ingegrepen bij de vrouwelijke politieagent die bekneld zat in het dienstvoertuig.

De truckbestuurder F.N. is in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs, dat in opdracht van het Openbaar Ministerie door de politie is ingevorderd. Hij werd eveneens als de overige slachtoffers afgevoerd naar de SEH. De houttruck is hangende het onderzoek door de politie ter herkeuring in beslag genomen. De verkeersunit van regio Paramaribo is belast met het verder onderzoek.

error: Kopiëren mag niet!