Pigot, NPS-hoofdbestuurslid: “Power Pinas”

Hesdy Pigot, hoofdbestuurslid van de NPS, reageert geschokt op het nieuws over de mishandeling van journalist Jason Pinas dinsdag, voor het huis van het volk, door beveiligers van de vicepresident, Ronnie Brunswijk. “Ik fronste mijn wenkbrauwen hierover en heb aangegeven dat wat met Pinas is gebeurd absoluut niet kan”, vertelt Pigot aan Dagblad Suriname. 

Pigot noemt de Grondwet en de verschillende internationale verdragen die door Suriname zijn geratificeerd. “Dit komt ons heel slecht uit.”

Uit de verklaringen waarnaar Pigot heeft geluisterd, zegt hij het volgende: “De vp kan het voorval niet afwimpelen dat het zijn veiligheidsmensen zijn. De beveiliging is daar om de veiligheid van de vp te garanderen, bovendien kent men de journalist.” Pigot gelooft niet dat Pinas een gevaar vormde. Toch merkt de politicus op dat hij het resultaat van het onderzoek afwacht.

“Ik verwacht ook een antwoord van de president”, vervolgt Pigot. Hij wijst erop, dat de eindverantwoordelijkheid bij de president ligt. “De partij waartoe ik behoor, heeft altijd gevochten voor de rechtsstaat en wij zullen dat blijven doen”, benadrukt het prominent lid van de NPS.

“Ik hoop dat het heel land hiertegen in opstand komt, want dit kan niet”, zegt Pigot met een duidelijk hoorbare hoeveelheid aversie in zijn stem over het gebeuren. “Wij willen niet terug naar de tijd waarin journalisten werden doodgeschoten”, onderstreept Pigot. “Want toen begon het met intimidatie en dat willen wij niet meer.” Aan de andere kant noemt de politicus de mogelijkheden die journalisten hebben om hun afkeuren duidelijk te maken. “Wij moeten met zijn allen en alle politieke partijen hiertegen opkomen want dit is in het belang van het land.”

Correctie

Pigot is van mening, dat journalisten een correctie moeten eisen “en duidelijk moeten maken dat als dat niet gebeurt er niets meer van de overheid wordt verslagen”. In dit verband geeft Pigot aan dat journalisten niet alleen moeten afwachten, maar ook zelf wat moeten doen om druk uit te oefenen. “Jullie journalisten zijn de vierde macht van het land, gebruik die macht”, is zijn oproep. Pigot kijkt ook over de grenzen. In het digitale tijdperk is het nieuws van hetgeen Jason Pinas is overkomen al in landen als Spanje, Nederland en de media van Bali terecht gekomen. De NPS-topper noemt het een schande en sluit af met bemoedigende woorden voor Jason Pinas: “Power Pinas, de ondersteuning is er.”

RB

error: Kopiëren mag niet!