Journalist Pinas heeft zijn telefoon terug


Jason Pinas heeft zijn telefoon terug. Donderdagmorgen togen verschillende mediawerkers van diverse mediahuizen gingen donderdagochtend 6 december vanuit de voorzijde van het huis van het volk, De Nationale Assemblée (DNA) naar het politiebureau, waar Pinas zijn telefoon terugkreeg (zie foto top).

Opgelucht toonde Pinas zijn telefoon aan zijn vrijwel massaal opgekomen collega’s die ter ondersteuning aanwezig waren om een signaal af te geven het geweld tegen de journalist te veroordelen. Pinas zei hierbij dat hij niet alleen zijn telefoon terug had, maar dat ook de gemaakte foto’s nog op zijn telefoon waren.

Eerder, om tien uur in de morgen, verzamelden de journalisten zich bij de ingang van het DNA-gebouw waar zij een stilprotest hielden in de vorm van een ‘zwijgende sit down’. Vanuit de Surinaamse Vereniging van Journalisten (SVJ) is het standpunt ingenomen om gedurende 2 maanden het Kabinet van de Vicepresident te boycotten. Dit ging donderdag in om 00.00 middernacht.

Ondertussen zijn er vanuit de regeringstop excuses aangeboden. Het resultaat van het justitieel onderzoek wordt onverkort afgewacht. Pinas zelf toonde op het politiebureau de foto’s aan zijn collega’s. Hierop hield de voorzitter van de SVJ, Carla Boëtius, de aanwezigen voor, te kunnen zien dat Pinas niet in de auto van de vicepresident is geweest.

RB 

error: Kopiëren mag niet!