Voorzitter NPS keurt gewelddadig optreden tegen journalist af

De voorzitter van de NPS, Gregory Rusland, spreekt zijn afkeuring uit over het voorval waarbij journalist Jason Pinas voor het gebouw van het parlement door veiligheidsmensen van de vicepresident is toegetakeld. Rusland geeft als norm aan, dat elke mishandeling tegen elke burger van het land achterwege moet blijven.

“Dit leer ik aan mijn kinderen en alle jongeren om mij heen om nooit aan iemands lichaam te komen”, deelt Rusland mee. “Er moet altijd gesproken worden”, zegt de politicus. “Je moet praten.”

Rusland maakt als uitzondering omstandigheden die levensbedreigend kunnen zijn voor zowel burgers als functionarissen. “Mijn mening is, dat wanneer wij praten over burgers dat je absoluut niet hardhandig kan optreden, behalve wanneer je eigen leven in gevaar is.”

De voorzitter van de NPS vindt dat een grondig onderzoek noodzakelijk is door de justitiële autoriteiten voor het achterhalen van de waarheid. “Wij moeten rekening houden met de rechtsstaat waarin wij moeten leven en dat er op basis van het onderzoek daarnaar gehandeld zal moeten worden volgens de wetten van dit land.

De voorzitter van de NPS is er ook voorstander van, dat de autoriteiten de gelegenheid krijgen om de klacht van Jason Pinas te onderzoeken.

RB

error: Kopiëren mag niet!