Hulde aan Amitabh Bachchan die de leeftijd van 80 jaar nadert

Amitabh Bachchan blijkt met zijn TV programma “Kaun Banega Crorepati ” ( ho wants to be a millionaire?) ruim 200 miljoen kijkers over de hele wereld  aan zijn tv-programma te boeien. Hij is niet alleen een bijzondere programma-maker  maar is een onmiskenbare sociale leider die  de kijker / deel van het volk zo nodig weet te corrigeren  op kleinzieligheid of bekrompenheid, of persoonlijke verslavingen of medische vingerwijzingen al dan niet op humoristische wijze, te doen.  Hij weet de tv kijkers en fans te motiveren en te inspireren, tot grotere hoogte, arbeidzaamheid, vooral tot creativiteit en eigen ondernemerschap.Hij is een bijzondere trekker van een groot deel van de  Indiase samenleving, wat vele politici niet lukt. Amitabh Bachchan  laat  in het vizier brengen dat India grote sprongen op diverse sportgebied maakt hetgeen bewezen wordt met diverse gewonnen medailles. Hij roept op tot meer sportbeoefening voor lichamelijke en mentale gezondheid.  Hij probeert op humoristische wijze het volk via humor of scherpe kritiek naar meer harmonie te brengen. Amitabh Bachchan boogt op veel wijsheid en algemene ontwikkeling, ook op mondiaal niveau waar vele andere acteurs  niet aan kunnen tippen.Aan de geschatte beoordeling scholieren en jeugd/ jongeren is te concluderen dat India een heel intelligente nieuw volk zal voortbrengen op diverse gebieden. Amitabh Bachchan roept om tot meer harmonie en eenheid onder het volk en het ontwaken en meer samenwerken van vele sociale organisaties. 

Mogelijk kunnen wij Surinamers hieruit motivatie putten. Helaas zijn veel van onze vroegere overleden grote  sociale (sommige zelfs charismatische ) leiders met sterke uitstraling  en trekkers (1955-1980) weggeveegd  door discutabele politici en handlangers die  daarna, de helden wilden zijn maar niet in staat zijn waren tot voorbeeld te strekken,  te motiveren en te inspireren. Dat gemis aan dat soort sociale ,kennisrijke leiders  wordt danig ervaren in Suriname maar helaas toch  onder de tafel geschoven , lange tenen,  groot vals ego en jaloezie liggen aan de basis van de diagnose. Hoe dan meer sociaal culturele en economische vooruitgang? 

Soc.Cult Ver i.o.  Manush Jàgran

error: Kopiëren mag niet!