SLM: Lease-deal van Airbus afgeketst, omdat leasebedrijf toestel ‘binnen eigen holding’ inzet

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, meldt dinsdag in een uitgebracht communiqué, dat het bedrijf het ‘minder prettig nieuws’ heeft, dat de lease van een Airbus A330-200 toestel geen voortgang meer kan hebben. 

De SLM streeft naar het hebben van een eigen toestel op de Mid-Atlantische route. In dit streven waren reeds de Letter of Intent ondertekend en verregaande afspraken gemaakt met leasemaatschappij Global Knafaim in Israël aangaande de lease van een Airbus A330-200.

De “Supervisory Board” van Global Knafaim, die de finale goedkeuring moest geven, besloot echter af te zien van een deal, aangezien zij dit vliegtuig binnen hun eigen zal holding zullen inzetten, aldus de SLM.

Surinam Airways had behalve dit vliegtuig meerdere opties en intussen hebben andere potentiële leasemaatschappijen hun vliegtuigen aangeboden. ‘Het proces van verdere evaluatie van de aangeboden mogelijkheden is reeds ingezet’, stelt de luchtvaartmaatschappij.

In het kader van het herstel van de SLM zal deze zich met vereende krachten blijven inzetten in de gezondmaking van het bedrijf, aldus de SLM in haar communiqué.

error: Kopiëren mag niet!