Journalist mishandeld voor huis van het volk

Kreeg eerder van vicepresident Brunswijk te horen: “No kon aksi mi law law sani”

Dagblad Suriname verneemt van lokale bronnen dat dinsdagmiddag de journalist Jason Pinas is aangevallen bij het gebouw van De Nationale Assemblee. De mediawerker wilde vragen stellen aan vicepresident Ronnie Brunswijk die uit het Assemblee-gebouw kwam.

Eerder op de dag was Pinas aanwezig bij twee andere persmomenten in het Perscentrum en bij een bord-onthulling voor het Kabinet van de President. Lokale media melden, dat de journalist is geslagen en mishandeld door beveiligingmedewerkers van Brunswijk. Zijn telefoon zou ook zijn afgepakt.

Tijdens de behandeling van het Meerjaren Ontwikkelingsplan in de Assemblee was het NDP-fractieleider Rabin Parmessar die melding maakte van de mishandeling van een journalist buiten het Assemblee-gebouw. Ook BEP-fractieleider Ronny Asabina vroeg naar verheldering, die werd toegezegd vanuit de stoel.  

Brunswijk: “No kon aksi mi law law sani”

Vicepresident Ronnie Brunswijk kreeg het eind vorig jaar ook al op de stok met Pinas na vragen door de journalist. De vicepresident zei destijds: “Ik wil op vragen die gesteld worden antwoord geven, maar als iemand mij probeert aan te vallen. Als het fout is, is het uw probleem, is het niet mijn probleem. We weten precies hoe het hoort. Dus no aks mi law law sani man. Over geld strooien en dergelijke ga ik echt geen antwoord geven.” De Vicepresident ging verder: “Wanneer men speculeert en mensen zo maar dingen zeggen. Hij moet niet vragen. Elke keer als we hier komen, komen andere mensen hier en mensen willen aanvallen en een andere keer ga ik geen enkel antwoord meer geven op vragen van hem.”

error: Kopiëren mag niet!