Guyanese president Ali: “Guyana en Trinidad moeten ’trouwen’ om kansen te creëren”

De Guyanese president Irfaan Ali heeft gezegd, dat Guyana en Trinidad en Tobago hun concurrentievoordeel in ontwikkelende industrieën moeten ’trouwen’ om kansen te creëren voor de productie- en dienstensectoren van beide landen.

Voedselhandel 

De Guyanese president lobbyde voor ondernemers en belanghebbenden van de Caricom-regio om hun economische ruimte als één geheel te zien functioneren. President Ali, die zich richtte op de intraregionale voedselhandel, benadrukte ook de grote verschillen in de regionale import en export van voedsel en drong er opnieuw op aan, dat er meer moet worden gedaan om de import rekeningen te verlagen. Hij zei dat er tal van producten zijn die in de regio kunnen worden geproduceerd met behulp van zelfgekweekte of zelfgemaakte materialen en hulpbronnen.

Importvervanging 

Ali zei: “Er zijn veel gebieden waar we importvervanging kunnen toepassen. Waarom gebeurt het niet? Als je kijkt naar de mogelijkheden voor Guyana en Trinidad, dan heb je beter ontwikkelde havenfaciliteiten, lage energiekosten en locatievoordelen. We hebben een sterke bilaterale samenwerking. We hebben grensoverschrijdende investeringsregelingen.”

Gefabriceerde goederen, zei hij, worden zeven keer meer geïmporteerd dan geëxporteerd, ondanks dat er landen in de regio zijn met overvloedige natuurlijke hulpbronnen en energiekosten die vergelijkbaar zijn met die van ontwikkelde landen.

error: Kopiëren mag niet!