Defensie bevordert 172 militairen

172 militairen zijn dinsdag bevorderd in een naast hogere rang. Het ministerie van Defensie heeft hiermee weer een inhaalslag gepleegd in de achterstand in de bevorderingen van manschappen van het Nationaal Leger (NL). “Wij zijn vastbesloten om onze mensen te geven waarop ze aanspraak maken”, benadrukte Defensie-minister Krishna Mathoera.

Uit de groep van 172 is 1 militair bevorderd tot de rang van luitenant-kolonel (overste), 3 tot eerste luitenant en 1 tot de rang van sergeant der eerste klasse. Alle bevorderde militairen hebben gelijk hun bevorderingsbeschikking in handen ontvangen.

Volgens minister Mathoera is de bevordering een stukje erkenning en waardering voor de vele jaren waarop het land is gediend. Het Nationaal Leger neemt een belangrijke plaats in bij het bieden van de veiligheid in het land en ondersteunen van de gemeenschap. Volgens de bewindsvrouwe zullen de uitdagingen op het gebied van veiligheid alleen maar groter worden. Het leger als professionele organisatie moet daarom ook goed voorbereid zijn daarop.

Volgens kolonel Henri van Axeldongen, waarnemend bevelhebber van het Nationaal Leger, is hiermee het harde werk beloond. De bevordering in naast hogere rang betekent volgens hem ook, dat de de militairen zich eraan gecommitteerd hebben om meer verantwoordelijkheden op zich te nemen.

“Uw optreden moet des te meer gestoeld zijn op het rechtsstaatprincipe, patriotisme, integriteit, discipline, professionalisme, vertrouwen, besluitvaardigheid, creativiteit, moed, eerlijkheid, loyaliteit en kameraadschap”, benadrukte de legerbevelhebber.

Minister Mathoera bleef ook kort stilstaan bij het integriteitsbeleid van het leger. Zij benadrukte dat de defensieorganisatie er niet voor zal schromen om de samenwerking met een militair te beëindigen, wanneer ontdekt wordt dat mensen het verkeerde pad opgaan.

error: Kopiëren mag niet!