Suriname van 14 april tot en met 9 oktober 2022 aanwezig op Floriade Expo 2022 in Almere

De Floriade Expo 2022 in Almere, Nederland, een wereldtuinbouwtentoonstelling, opent 14 april 2022 haar poorten. Dit evenement, dat tot en met 9 oktober plaatsvindt, heeft als thema ‘Growing Green Cities’. Deze expo vindt één keer in de 10 jaar plaats. Suriname zal deelnemen aan deze editie. De coördinatie om een half jaar lang het aangeboden podium te benutten – voor een uitwisseling tussen Surinaamse en Nederlandse ondernemers – ligt in handen van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV).

In het 60 hectare grote Floriade-park liggen kennis en kunde om groene oplossingen van innovators uit binnen- en buitenland die onze steden leuker, mooier en duurzamer maken op het gebied van bloemen, planten, groenten, fruit, gezondheid en energie.

In het Caribisch gebied, waar voedsel in sommige landen opraakt, heeft Suriname tegen alle tegenslagen van de natuur de consumenten toch kunnen garanderen in deze behoeften en gaat zij onverkort door.

Minister Parmanand Sewdien van LVV beoogt middels de deelname aan de Floriade Expo 2022 een matchmaking te bevorderen tussen de Surinaamse en Europese ondernemers. De organisatoren van de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 hopen op twee miljoen bezoekers, waarvan de helft uit het buitenland afkomstig zal zijn. De LVV-minister ziet deze gelegenheid vooral voor kleine ondernemers om de vleugels uit te slaan. Hij hoopt dat na deze Floriade er genoeg enthousiasme bij de ondernemers zal zijn om een Trade & Business Center op te zetten in Nederland van waaruit Surinaamse ondernemers ondersteund kunnen worden met de marketing van hun producten. 

Ondernemers met belangstelling voor deelname aan de Floriade Expo 2022 kunnen met een eigen inbreng zich tot uiterlijk 15 januari 2022 aanmelden bij LVV-Public Relations & Communications op het nummer 479112 tst. 1143 of 1116.

error: Kopiëren mag niet!