Staatsolie doneert U$S 41.000 aan SuAid-campagne ‘Denki den niri’

Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. heeft US$ 41.000 gedoneerd aan de campagne ‘Denki den niri’ van de stichting SuAid. Staatsolie bestaat vandaag, 13 december, 41 jaar en wil met de schenking graag teruggeven aan de Surinaamse samenleving. 

Algemeen Directeur Annand Jagesar heeft maandagmorgen een cheque van US$ 41.000 overhandigd aan SuAid. De stichting haalt met de campagne ‘Denki den niri’ geld op voor de Nierstichting Suriname (NSS) om het Nationale Nierdialyse Centrum op te knappen en uit te breiden. Er is daarvoor € 500.000 nodig. SuAid wil zoveel mogelijk inzamelen, tenminste SRD 2,5 miljoen. Met deze donatie brengt Staatsolie het al opgehaald bedrag van SRD 550.000 naar SRD 1,4 miljoen. 

Staatsolie is ervan overtuigd dat de donatie aan de ‘Denki den niri’ campagne de levenskwaliteit van patiënten en hun naaste familieleden zal helpen verbeteren. Nierdialyse heeft een grote impact op het leven van de patiënt en naaste familie. Er moet namelijk rekening worden gehouden met onder andere voedingspatronen, meerdere keren per week dialyseren en nazorg. Nierfalen kan in de meeste gevallen voorkomen worden. Door zich goed hierover te laten informeren, kan het terecht komen in een dialysestoel terecht voorkomen worden. 

De donatie van US$ 41.000 is niet de eerste keer dat Staatsolie een actie van SuAid ondersteunt met een donatie. Ongeveer drie jaar geleden is een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de renovatie van het opvangtehuis van de Stichting voor het kind.

error: Kopiëren mag niet!