Lease-deal SLM met Israëlisch leasebedrijf afgeketst: geen Airbus A330-200 voor SLM

De op handen zijnde deal van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, met betrekking tot een Airbus A330-200 met het Israëlische leasebedrijf Global Knaifaim is afgeketst. Dat is maandagavond tegenover Dagblad Suriname bevestigd door de president-commissaris van de SLM Rajen Pahladsingh.

“Gesprekken over de lease van een Airbus A330-220, welke in het bezit was/is van Virgin Atlantic Australia, zijn nog gaande.” Dit zei de afdeling Public Relations van de SLM, bij monde van Andy Vliesse, nog op 15 november tegen Dagblad Suriname.

Het vliegtuig zou gaan vliegen op de Mid-Atlantische route. De SLM wilde met de inzet van het toestel de luchtvaartmaatschappij weer levensvatbaar maken.

De reden voor het niet doorgaan van de lease-overeenkomst was maandag voor in de avond nog niet duidelijk. Het zou te maken kunnen hebben met de penibele financiële situatie waarin de SLM zich al enige tijd bevindt en dat tengevolge daarvan de Israëli’s afzien van een deal met de SLM.

De CEO van de luchtvaartmaatschappij, Paul de Haan, was vooralsnog zelf niet bereikbaar voor een reactie.

De afdeling Public Relations van de SLM komt dinsdag in een communique met een reactie, aldus de heer Andy Vliesse van die afdeling tegen de redactie van Dagblad Suriname.

PK

error: Kopiëren mag niet!