Waarnemend-directeur Volksgezondheid neemt deel aan webinar PAHO

Waarnemend-directeur Rakesh Gajadhar Sukul van Volksgezondheid heeft woensdag 10 december deelgenomen aan een webinar van de Pan Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO) in het kader van Universal Health Day (UHD), zondag 12 december, met experts uit de regio op het gebied van volksgezondheid. Sukul verzorgde een korte presentatie. De webinar, onderdeel van een serie over Essential Public Health Functions (EPHF), ging over het meten en versterken van EPHF en de ervaringen van landen in de Pan Amerikaanse regio. 

Drs. Sukul gaf een kort overzicht van de huidige status van de EPHF-plannen voor Suriname, in welk stadium het land zich momenteel bevindt en de plannen voor het afronden van het proces.

Aan het woord kwamen acht andere sprekers aan bod, waaronder de volksgezondheidsvertegenwoordiger van Saint Kitts and Nevis vanuit het Caribisch gebied. 

De webinars in deze serie worden door de afdeling Health Systems & Services (HSS) van de PAHO georganiseerd om de focus opnieuw te leggen op het belang van EPHF in de regio, door de mogelijkheid te bieden om politieke commitment voor universele gezondheid, globale gezondheidsveiligheid en significantere gelijkheid op het gebied van gezondheid te stimuleren. 

Ieder land heeft weer andere ervaringen en door het delen van effectieve oplossingen, cruciale bottlenecks en praktische lessen is het doel om volksgezondheidssystemen te helpen versterken, alsmede de impact van toegang tot gezondheidsdiensten en de positieve uitkomsten daarvan.

Jaarlijks wordt op 12 december Universal Health Day (ook bekend als Universal Health Coverage Day) herdacht. Op deze dag wordt de nadruk gelegd op het feit dat alle mensen, overal ter wereld, toegang moeten hebben tot kwalitatieve gezondheidssystemen, waar en wanneer zij dat nodig mochten hebben, zonder hen bloot te stellen aan financiële moeilijkheden.Hierbij horen ook alle interventies, ook in andere sectoren die dienen tot het mogelijk maken van een gezond leven, welzijn en ontwikkeling voor iedereen.

CDS

error: Kopiëren mag niet!