Scholierenexpositie voor vijfde editie van NAKS Iconen kalender

In de vijfde editie van de NAKS Iconen kalender zijn 12 Surinamers te bewonderen en is hun verhaal te lezen. De NAKS Iconen kalender is verkrijgbaar via NAKS Suriname en NAKS Nederland en VACO en Readytex in Paramaribo.  De Scholierenexpositie duurde tot en met vrijdag 10 december. Henk van Vliet, ook wel bekend als de ‘living legend of entertainment in Suriname’, heeft zijn bijdrage geleverd aan de Scholierenexpositie. Betreffende zijn ervaring schreef hij het volgende op social media:

“In het kader van de uitgifte van de iconenkalender organiseert NAKS een tentoonstelling waarin het verhaal van de iconen uitgebreid aan de orde komt. Elke dag wordt de tentoonstelling in georganiseerd verband ook door scholen bezocht waarbij aan enkele iconen wordt gevraagd de leerlingen te woord te staan. Vandaag mocht ik de gast zijn bij het bezoek van de OS Marowijneschool en St.Thomas van Aquinoschool. Natuurlijk moesten wij samen op de foto.”

Ook andere iconen hebben deelgenomen. Mauro Pansa, directeur van Pansa Group of Companies, wiens vader op de Iconen kalender staat, was er om de meisjes van het internaat Balingsoela bij de expo toe te spreken. Icoon Astrid Deira, de eerste vrouwelijke Surinaamse piloot die de Boeing 737 van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) vliegt, heeft zeker twee dagen scholieren ontvangen en met een rondleiding haar verhaal verteld. 

NAKS geeft aan, dat er een videoproductie in de maak is waarin jongeren op hun eigen manier de iconen zullen presenteren aan de jeugd. Hiermee wordt beoogd jongeren breed te informeren over Surinaamse voorbeeldpersonen, zodat zij meer waardering ontwikkelen voor het eigene en niet uitsluitend hoeven te spiegelen aan buitenlandse voorbeeldpersonen. Het gaat om behoud van de Surinaamse trots en uiteraard ook de iconen een plek te kunnen geven in de geschiedenisboeken van ons land.

Met de vijfde editie hebben zeker 60 Surinamers een plek op de NAKS Iconen kalender. 

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!