Bundes Liga: Bayern München loopt uit op Borussia Dortmund na 2-1 zege op Mainz

Bayern München is weer verder uitgelopen op Borussia Dortmund. De ploeg won op eigen veld met 2-1 van Mainz, terwijl de naaste belager in Bochum twee dure punten liet liggen: 1-1.

 

Bayern, dat vorige week de topper in Dortmund met 2-3 won, is nu koploper in de Bundesliga met 37 punten uit 15 wedstrijden. Borussia staat tweede met 31 uit 15. 

De ploeg van trainer Julian Nagelsmann kreeg de zege bepaald niet cadeau. Het gedisciplineerd verdedigende Mainz, nog zonder de geblesseerde Jeremiah St. Juste, kwam in München in de 21ste minuut verrassend op voorsprong door een goal van Karim Onisiwo. Na een prima actie van Jonathan Burkardt kroop de Oostenrijker voor zijn tegenstander Corentin Tolisso en kopte raak.

Tolisso maakte dat dekkingsfoutje vlak na rust goed met een uitstekende dieptepass op Kingsley Coman, die met een schuiver door de benen van doelman Robin Zentner voor de gelijkmaker zorgde. Mainz kreeg het daarna steeds moeilijker. Daar kon ook Jean-Paul Boëtius, in de 65ste minuut ingevallen, niets aan veranderen. Met nog ruim een kwartier op de klok schoof Jamal Musiala vanaf de rand zestien uiteindelijk de onvermijdelijke 2-1 binnen.

Borussia niet verder dan 1-1 tegen Bochum

Ook naaste belager Borussia Dortmund had een zware middag. Zonder Donyell Malen – de Oranje-aanvaller ontbrak vanwege een virusinfectie – had de ploeg van de geschorste trainer Marko Rose bij VfL Bochum in de eerste helft de beste kansen. Maar vlak voor rust was het de thuisploeg die toesloeg. Na een overtreding van doelman Gregor Kobel op Christopher Antwi-Adjei ging de bal op de stip. Dat buitenkansje was wel besteed aan Sebastian Polter (ex-Fortuna Sittard): 1-0.   

Na rust voerde Dortmund de druk verder op, maar het onverzettelijke Bochum hield lang stand. Marius Wolf dacht in de 54ste minuut de 1-1 te maken, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel van Jude Bellingham. Vijf minuten voor tijd kreeg Borussia alsnog loon naar werken. Op aangeven van Erling Haaland kon Julian Brandt scoren. 

 

Freiburg verliest op eigen veld met 1-2 van Hoffenheim

Doelman Mark Flekken leed met Freiburg op eigen veld een zure 1-2 nederlaag tegen Hoffenheim. De thuisploeg miste na een uur spelen bij 1-1 een strafschop – Oliver Baumann stopte de inzet van Vincenzo Grifo – en kreeg ver in blessuretijd de 1-2 om de oren. Chris Richards klopte Flekken in de slotseconden met een kopbal.

Wolfsburg weet niet te schoren in 0-2 verloren match tegen Stuttgart

Het ontslag van trainer Mark van Bommel, nu anderhalve maand geleden, heeft bij VfL Wolfsburg nog niet tot het gewenste effect geleid. Florian Kohfeldt zag zijn elftal zaterdag tegen VfB Stuttgart voor de vijfde keer op rij verliezen: 0-2. Stuttgart kon de zege goed gebruiken en staat nu vijftiende, Wolfsburg tiende.

Wout Weghorst speelde de gehele wedstrijd mee bij Wolfsburg, maar de Oranje-international kon zich niet onderscheiden. De Griekse verdediger Konstantinos Mavropanos opende op zijn verjaardag op fraaie wijze de score. Hij schoot de bal in de 25ste minuut van net buiten het zestienmetergebied hard in de rechterkruising. Na ruim een uur spelen schoof Philipp Förster van dichtbij de 0-2 binnen. Stuttgart miste in de slotfase nog een strafschop. De Egyptenaar Omar Marmoush trapte de bal tegen de lat.

error: Kopiëren mag niet!