Automobilist veroorzaakt op een avond twee aanrijdingen en overlijdt na de tweede aanrijding

Een automobilist die twee aanrijdingen veroorzaakte zaterdagavond en die na de eerste aanrijding was doorgereden, van wie de personalia nog niet bekend zijn, overleed op de Martin Luther Kingweg kort na zijn tweede botsing met een andere auto, zo meldt het Korps Politie Suriname zondagavond 12 december. 

De politie van het bureau Houttuin kreeg van het Command Center de melding van een aanrijding met materiële schade, tussen twee voertuigen op de Martin Luther Kingweg. Agenten reden vervolgens naar de locatie voor onderzoek en troffen zes slachtoffers aan, en de veroorzaker bekneld in zijn voertuig. Hij vertoonde geen teken van leven.

Met behulp van de brandweer werd de beknelde bestuurder uit de auto gehaald. Een arts stelde officieel de dood van de man vast. Zijn lichaam werd in opdracht van het Openbaar Ministerie door de politie ter obductie in beslag genomen.

Uit het voorlopig politieonderzoek kwam naar voren, dat de overleden automobilist over de Martin Luther Kingweg reed vanuit de richting van Paranam en gaande in de richting van Latour, terwijl de 24-jarige autobestuurder R.S. in de tegenovergestelde richting reed.

Ter hoogte van mast nummer S193 maakte de overleden bestuurder vermoedelijk een manoeuvre om de auto voor hem in te halen. Bij die gelegenheid lette hij vermoedelijk niet voldoende op en kwam in frontale botsing met tegenligger R.S. Zowel R.S. (24) en zijn vier mede inzittenden D.T. (10), S.T. (23), K.P. (49) en T.M. (26) klaagden over pijn over hun geheel lichaam. In een ambulance werden zij allen voor medische hulp afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Terwijl het onderzoek nog gaande was kwam ene R.R. (20) bij de politie en gaf door, dat de overleden bestuurder kort voor die aanrijding, eerder een andere aanrijding met haar had veroorzaakt op dezelfde weg. Volgens verklaring van R.R. kwam de overleden bestuurder vanuit de twaalfde straat aangereden en reed de Martin Luther Kingweg op met een heel hoge snelheid. Hij kwam daarbij in botsing met haar voertuig, stopte even, maar reed vervolgens heel hard weg, zonder achterlating van zijn gegevens. De politie constateerde dat het voertuig van deze automobiliste lichte schade vertoonde aan de rechterzijde van het voertuig.

R.S. en R.R. zijn in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs. De voertuigen van R.S. en van de overleden automobilist die zwaar beschadigd zijn, zijn door de politie ter herkeuring in beslag genomen. Het onderzoek van deze aanrijding wordt overgedragen aan de Verkeersunit van Regio Midden.

error: Kopiëren mag niet!